Hjemmepåske

Det ligger dypt ned i den norske folkesjela at man skal på fjellet i påsken. Men om man ikke har tid, lyst eller mulighet til å dra til fjells finnes det nok å gjøre allikevel.

Publisert Oppdatert
I denne artikkelen skal jeg nevne ordet solvegg bare en gang, og der var dèt gjort. Isteden skal jeg fokusere på alt det du slipper ved å ikke dra på fjellet; sure unger i baksetet, måking av parkeringsplass og vei inn til hytta, utedo og familiekrangler fordi man er vant til å ha større plass. Skal du være hjemme kan du heller krype opp i sofakroken, ta med deg en god krimbok, og tjuvstarte på påskeegget. Om noen timer begynner påskekrimmen på tv, og den får de på hytter uten tv slett ikke med seg..

Kinotid
I tillegg er påsken en aller tiders kinotid. De fleste kinoer holder åpent hele påskeuken, og bor du i Oslo kan du kjøpe Påskekortet, som gir deg 5 billetter for prisen av 4. Det er ingen premierer førstkommende fredag, men Bandidas, Dark Horse, Ice Age 2 (norsk og original versjon), Mitt Romance & Cigarettes og When a stranger calls som alle hadde premierer forrige fredag fortsetter selvsagt hele påsken, i tillegg til massevis av eldre filmer.

Om du ikke er glad i gå på kino kan du bure deg inne med spill og kryssord. Settlers er et brettspill som passer for hele familien, og som de aller fleste liker. Enkelt å lære, morsomt å spille. Ta frem kortstokken også, den blir altfor lite brukt her hjemme!

Vårstemning i hagen
Har snøen begynt å smelte kan du få vårstemning av å begynne på hagen. Har du blomsterpotter som trenger en vask og blomsterbed som er tinte og trenger litt stell, kan et par timer med hagehansker være den rene balsamen for kropp og sjel.

Kjenner du andre som også skal være hjemme i påsken? Besøk dem, eller inviter på påskelunsj!

Kvinneguidens påskenøtter
Hvis du mot formodning skulle kjede deg, så kan du jo alltid løse påskenøttene her på Kvinneguiden? Du finner dem her: Påskenøtter .

Og til slutt; på mandag, når fjellfolket vasker seg ut av hyttene sine, da kan du fortsatt ligge i sofakroken med en god bok..

God påske!

__________________________________________________________________________

Foto: dreamstime.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning