Fylla har skylda?

Unngå disse tabbene!

Publisert Oppdatert
Det vanligste tegnet på en fylletabbe i emning, er når man etter ett par glass for mye begynner å miste dømmekraften. Plutselig virker det fornuftig å fortelle den gifte kollegaen at du har siklet etter han i to år. Og med ølbrillene på virker kanskje ikke den irriterende innpåslitne mannen ved baren så ille allikevel¿

Les også: Vin for dummies

Les også: IKKE gjør denne fylleglippen

Les også: Så fort faller formen


Hvis du greier å trene deg selv opp til å puste rolig og ta en liten tenkepause når slike tanker oppstår, greier du kanskje å unngå disse typiske tabbene:

Ringe eller sende meldinger i fylla
På ett eller annet tidspunkt i løpet av kvelden virker det plutselig helt OK, ja til og med fornuftig, å legge igjen frekke beskjeder på telefonsvareren til eksen. Det verste med både SMS og telefonsvarbeskjeder er at de fremdeles er der dagen derpå. Det finnes dessverre ingen angreknapp¿ Er du en uhelbredelig telefonterrorist i fylla, bør du alliere deg med gode venner som følger med og konfiskerer telefonen ved behov. Eller enda bedre, legg den igjen hjemme.

Falske løfter
Når alkoholen tåkelegger hodet, får du ofte "lure" ideer og tanker om hvordan du egentlig vil at livet skal være.

For hvor mange planer har man egentlig ikke lagd i fylla? Kanskje virker det ikke så dumt å bli sammen med eksen igjen, som du dumpet for to dager siden? Eller ta fri fra jobb for å reise verden rundt. Slutte i jobben til fordel for å skrive bok. Bli sammen med din avstandsforelskelse. Man lover venner i hytt og pine at "ja, det må vi gjøre"! Skjønt, ofte blir det ikke noe av, for det som virket som en god plan etter tre glass rødvin, lar seg ofte stanse av virkelighetens situasjon dagen etterpå.

One-nightere
Hvor mange one-nightere har du egentlig hatt edru? Fylle-sex er ofte keitete, voldsomt, slitsomt eller uinteressant. Og så våkner man opp dagen etterpå med en fremmed fyr ved siden av seg, som man må forholde seg til når man egentlig bare vil trekke dyna over hodet.

Feilslått dømmekraft
Apropos one-nightere. En vanlig bi-effekt er at man våkner opp hjemme hos en fremmed, og aner ikke hvor man er, eller hva vedkommende heter. Den kjekke drømmeprinsen fra dansegulvet er forandret til gusten padde som snorker høylytt ved siden av deg. Og du vet venninnene vil meske seg i fylleglippen din frem til noe mer spennende skjer..

Erklæringer
Du har spilt rollen som god venn eller kollega godt. Men med et par tequilashots innabords virker det som den naturligste ting i verden å strene bort og si:

"Jeg har vært forelsket i deg i ukevis. Du er bare så kjekk"!

Følelsesmessig sammenbrudd
Alkohol forsterker ofte følelsene våre. Og ofte forverrer man de tingene som skjærer seg i livet. Mange av oss er skyldige i fyllegråt, gjerne i offentlighet.

Konfrontasjon
Hvorfor virker det alltid så fornuftig å ta opp ting som ikke fungerer i forholdet når man har drukket? Eller fortelle sjefen hva du egentlig mener om jobben din? Konfrontasjoner i fylla får sjeldent noen positiv effekt.

Kilde: Marieclaire.com fylla_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning