Fruktbar stilling

Enkelte sexstillinger er bedre enn andre når dere prøver å bli gravide..

Publisert Oppdatert
Man skulle tro at sex er sex og at man kan bli gravid uansett hvilke stillinger man setter i gang med, men det er altså enkelte stillinger som øker sjansene enn andre!

Alle som har forsøkt å bli gravide i lang tid vet hvor frustrerende det er når mensen kommer. Og sex kan fort bli en byrde dersom det kun handler om å bli gravid. Men den amerikanske sexeksperten Tracy Cox sier til nettstedet Ivillage at man kan øke sannsynligheten for å bli gravid ved å velge stillingene med omhu.

Og det er faktisk stillinger dere bør unngå om dere prøver å bli gravide.

De beste stillingene

Mannen på topp, eller misjonæren, virker aller aller best når man prøver å bli gravid.

- Plasser en liten pute under hoftene dine før dere har samleie slik at underlivet bokstavelig talt bader i sæd en kort stund, kanskje 20 minutter. Dette tillater sæden å svømme lettere opp til ditt egg, sier Cox.

Sexeksperten understreker at du ikke må bruke en stor pute da du kan sabotere innsatsen siden spermen da kan svømme bak egget i stedenfor å nå det.

- Det kommer også litt an på stillingen til livmoren, for enkelte kan samleie bakfra fungere bedre. I denne stillingen kan sæden svømme fritt frem mot egget, forklarer eksperten.

Hovepoenget er å gi sædcellene tid til å svømme inn i kvinnen slik at de har sjans til å nå frem til egget.

Unngå disse stillingene

Cox mener at det finnes stillinger som ikke hjelper særlig dersom man prøver å bli gravid.

- Ikke ri ham og sitt på knærne eller på huk om du vil bli gravid fordi sæden raskt lekker ut igjen av skjeden så snart mannen kommer. Dette gjør det vanskeligere for nok sperm å svømme mot egget, sier Cox.

Det er dermed ikke sagt at det er trygt å bruke ridestillingen som prevensjon mot uønsket graviditet, her er p-piller og kondom best!Kilde: IvillageNyttige tjenester

FORUM

Underholdning