Freshe partytriks

Hold festen som vennene dine sent vil glemme. Slik gjør du det med stil!

Publisert Oppdatert
Partysesongen er i gang, men hva med å lage til en kul fest som skiller seg ut fra mengden?

Eventplanlegger Jes Gordon har mange kjendiser på kundelisten, og er forfatter av boken Party Like a Rock Star. Her er noen av hennes tips:

Øl på is

Hvis du serverer øl, trenger du ikke oppbevare drikken i kjøleskapet. For at det skal være lettere for gjestene å forsyne seg, og at du skal spare plass i kjøleskapet, kan du skaffe deg noen kule bøtter eller spann, fylle de med is og legge ølflasker eller bokser oppi dem. Om du plasserer disse spannene rundt omkring i rommet, vil også folk mingle mer mens de går frem og tilbake for å hente mer drikke.

Muffins

Les også: Med dette holder du deg hjemme

Les også: Farger påvirker deg

Les også: Finn din stil til hjemmetSmå og søte muffins faller i smak hos de fleste gjestene. Orker du ikke å bake muffinsene selv, kan du kjøpe ferdige hos bakeren og dekorere de selv med farget glasur hvis du vil. Dette vil ikke bare gi gjestene en deilig smaksopplevelse, når du plasserer muffinsene på et par kakefat, vil også dette være fin pynt og stemningsskaper til festen.

Riktig belysning

Med koselig belysning skaper du riktig stemning for samlingen. Du kan gjerne bytte ut noen av lyspærerene med pærer som gir en mer dempet belysning, dimme lyset og tenne masse stearinlys for å få en romantisk følelse i rommet. Gjestene blir også mer avslappet i dempet belysning, og bruker flere av sine andre sanser for å få kontakt med folk. Husk å plassere stearinlysene på trygge steder, et stearinlys ved en gardin kan fort bli skummelt dersom noen åpner et vindu for litt luft, og gardinen blåser.

Blomster

Neida, friske roser eller tulipaner hører ikke bare hjemme i bestemors te-selskap. Kjøp noen buketter som du kan sette i fine vaser i vinduskarmen, på bordet i gangen, ja til og med på gulvet på badet.

Dekorere med speil

Speil ser glamorøst ut, forstørrer rom og skaper stemning. Dessuten kan man som gjest hele tiden sjekke at man tar seg bra ut på festen til enhver tid. Du kan også dekorere med små speil på bordene og sette små boller med snacks oppå. Speilene reflekterer også lys i rommet.

Brettspill

Har du få gjester kan det være en fordel å sette i gang noen aktiviteter. Enkle brettspill eller kortspill fungerer godt på fest, ha gjerne en premie eller to klar, det setter en ekstra spiss på konkurransen.

Velkomstdrink

Alle setter pris på en velkomstdrink. Du kan godt gå for den enkleste varianten - et glass vin eller et glass musserende. Husk på å ha et alkoholfritt alternativ.

Sitteplass

Mangler du sitteplasser kan noen store puter du legger på gulvet gjøre nytten. Det gir en komfortabel og eksotisk følelse, dessuten skaper det en avslappet setting når folk kan sitte på gulvet og prate sammen.

Kilde: Cosmopolitan.com Party2-220-
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning