Feel-good bøkene

Krøll deg sammen i sofaen med gode bøker.

Publisert Oppdatert
Endelig er høsten kommet! Det betyr nemlig varme ulltøfler, yndlingsgenseren, kosepleddet og en kopp god te. Og ikke minst å krølle seg sammen i sofakroken med en bok som ikke krever for mye av det - men som gir deg et kjærkomment hverdagsavbrekk.

Les også: De viktigste høstfargene

Les også: Et must i høst

Les også: Knallgode bøkerHer er noen forslag:

På dypt vann av Belinda Jones
Når kjærligheten kommer seilende på en blå bølge, gjelder det å holde seg flytende.

Vi møter Selena Harper, som jobber på et luksus-cruiseskip. Hun opplever spennende eventyr på alle verdenshav. Men da ferien nærmer seg, har hun ingen steder å dra. Som en siste utvei sier hun ja til å tilbringe en uke på idylliske Kreta sammen med den greske kollegaen Alekos. Og det ene fører til det andre...

Selena er til å begynne med overbevist om at han er en håpløs kvinneforfører, og prøver å holde ham på avstand. Det er lettere sagt enn gjort når Alekos viser seg som den perfekte guide og gentleman, og øya er et eventyrlig romantisk paradis. Det tar ikke lang tid før Selena ser for seg en fremtid i den sjarmerende fiskerlandsbyen Elounda, sammen med sin nye drømmemann. Men så dukker en annen kvinne opp, en som deler Selenas smak både når det gjelder tzatziki, ouzo, zorba - og menn.

Sjokolade-englenes diett av Carole Matthews
Lucy trodde hun og Aidan skulle leve lykkelig alle sine dager, men så tar hun ham bokstavelig talt på senga med en annen kvinne. Som vanlig er hun ikke den eneste som har problemer.

Autums nye kjæreste har ennå ikke møtt foreldrene hennes. Mannen til Nadia sverger på at han ikke lenger er spilleavhengig, men kan hun stole på ham? Chantal prøver å redde ekteskapet, men det går ikke helt etter planen. Det er klart venninnene trenger store mengder sjokolade for å takle alle utfordringene som står i kø!

Vi møtes på Chocolate Heaven av Carole Matthews
Noen kvinner har svart belte i shopping, andre er en hund etter champagne. Noen liker å kose seg med en god bok, mens andre foretrekker en kveld på by'n.. Men det eneste Lucy Lombard ikke kan leve uten, er sjokolade! I følge Lucy er det ikke kaffe som kurerer gruff, det er sjokolade. Det er medisinen mot alt fra hjertesorg til hodeverk, og hun er ikke den eneste med denne overbevisningen. Tre andre deler hennes søte, mørke lidenskap: Autumn, Nadia og Chantal. Og de er helt sikkert ikke alene...

Så ofte de kan møtes venninnene på stamkafeen Chocolate Heaven, der de blir traktert etter behov av de to skrullene Clive og Tristan. Ved store kriser kan 'behandlingen' ta hele dagen, som når man oppdager at kjæresten er en uforbederlig rundbrenner, sjefen er en stor flørt, eller når den spillegale ektemannen er nær ved å ruinere hele familien.

Min søsters bryllups av Linda Skugge
"Kjære alle småbarnsforeldre. Denne boken er en hyllest til alle dere som kjemper døgnet rundt for at de små vidundrene deres skal ha det bra", skriver forfatteren.

"Dere er utrolig dyktige. Dere er våkne omtrent døgnet rundt, dere bærer rundt på skrikende småunger midt på natten, dere prøver så godt dere kan å tørke opp når de spyr, dere forsøker å holde ut på jobben selv om barnet deres har 39 i feber, og det tar aldri slutt, dere kan aldri sette dere med beina på bordet og drikke vin, dere kan aldri gå på do alene eller ringe en venninne i fred og ro"...

Fritt vilt av Jennifer Weiner
Cannie Shapiro er lykkelig med livet slik det er. Hun er fornøyd med kroppen sin, og føler seg ok etter bruddet med kjæresten Bruce. Men så kommer det en artikkel i et tidsskrift, skrevet av Bruce.

"Å elske en stor kvinne er en handling av mot i vår verden". Cannie visste ikke at Bruce så på henne som en stor kvinne, og hun blir kastet inn i elendighet, og i det mest fantastiske året i hennes liv. Kilde: Cappelen Damm dyptvann englenesdiett chocolateheaven bryllup frittvilt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen