Dette ødelegger brystene dine

Vil du beholde de spretne brystene, og samtidig gå ned i vekt? Da er det definitivt én ting du bør unngå.

Publisert Oppdatert
Puppene vil på et eller annet tidspunkt bli innhentet av tyngdekraften, men hvis du vil utsette prosessen lengst mulig, bør du unngå jojo-slanking.

Opp og ned

Når brystene vokser i tenårene, under graviditet og ved amming, vil puppene begynne å henge gradvis mer. All endring av puppeformen vil strekke hudens kollagen og elastin, de to komponentene som holder huden fast og spenstig. Det gjør at puppene blir mindre struttende etterhvert som man blir eldre.

Les også: Slank deg langsomt

Les også: Kutt jojo-slankingen!

Les også: Gode grunner til å IKKE slanke seg- Men, du strekker ut kollagenet og elastinet mer om du konstant slanker deg, forteller dermatolog ved Northwestern Memorial Hospital i Illinois, Jill Weinstein til nettstedet Cosmopolitan.com.

Faktisk kan det å hoppe frem og tilbake mellom de samme fem og ti kiloene føre til at brystene begynner å henge vesentlig tidligere.

- Om du fortsetter å strekke og krympe noe, vil det bli utslitt, akkurat som en genser, forteller den New York-baserte næringsfysiologen Stephanie Middleberg.

- Når du legger på deg, vil fettet som oftest legge seg på dine kvinnelige former først, som brystene. Brystene er også en av de første delene av kroppen hvor man mister vekt når man slanker seg. Jo slankere eller tyngre du blir, jo mindre eller større vil brystene dine bli, forklarer Middleberg videre.

Gå ned uten å få hengepupper

Men, den gode nyheten er at du kan gå ned i vekt uten at det rammer brystene for hardt.

- Glem hurtigslanking og dietter som foreslår at du skal spise så godt som ingenting, eller som lover deg å gå ned mer enn et halvt kilo til ett kilo i uken, sier næringsfysiolog fra Los Angeles, Natalie Rosenstock.

Hold deg til en sunn strategi, for eksempel å legge mer frukt, grønnsaker og renskåret kjøtt på tallerken din. Sunn mat holder deg mett og du unngår fråtsing i usunn mat senere. Det samme gjelder det å spise ofte. Ikke dropp måltider, dette senker forbrenningen i kroppen, gjør deg mer sulten og du vil legge på deg igjen.

En annen fordel med å slanke seg sakte, men sikkert er at jo lenger tid du bruker på å gå ned i vekt, jo lenger er det sansynlig at du vil holde matchvekten din.

Kilde: Cosmopolitan.com Slanking220-

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning