Dette lyver vi om

Du vil kanskje ikke bli så overrasket.

Publisert Oppdatert
Det er enkelte saker og ting vi skulle ønske var bedre i livene våre, og det er gjerne også derfor vi er redde for å si sannheten. Og de fleste av oss både trekker fra litt eller smører på litt ekstra, avhengig av hva som passer der og da.

Nettstedet Ivillage.com har gjort en undersøkelse blant sine lesere om hvilke emner de lyver oftest om.

Her er svarene de fikk:

Kroppsvekten

I undersøkelsen svarte hele 97 prosent av kvinnene at de lyver nå og da om kroppsvekten sin, mens 60 prosent lyver om dette hver eneste måned.

Dette overrasket ikke samlivsterapeut Argie Allen ved Drexel University i USA.

Les også: Derfor trøstespiser du

Les også: Redaksjonens lykketips

Les også: Sykemeldes av stress- Vi lever i en kultur som hele tiden sender oss signaler om hvordan en kropp skal se ut. Vi blir lært opp til at "tynn" er den eneste akseptable kroppstypen, derfor lyver vi om vekten i frykt for å ikke bli akseptert, sier Allen.

Hvor ofte vi trener

I undersøkelsen forteller en av fire kvinner at hun lyver om hvor ofte hun trener.

- Det er menneskelig å søke aksept hos andre. Problemet er at man lurer seg selv mer enn man lurer andre om man lyver om hvor ofte man trener, det går kun utover deg selv, sier Robert Feldman, psykologiprofessor ved University of Massachusetts.

Vår virkelige alder

Vi kjenner stadig presset om å holde oss unge, eller i det minste se unge ut. En av fem kvinner i undersøkelsen forteller at de lyver om sin virkelige alder.

- Det kan være tøft å innse at man blir eldre. Men, det er mange fordeler ved å innrømme hvor gamle vi egentlig er, ikke glem hvor viktig livserfaring er. Alder er en del av livet, og å ta prosessen innover seg kan både gjøre en mer komfortabel og gi høyere selvtillit, sier Allen.

Klesstørrelsen

Klesstørrelsene våre kan endre seg over tid, men en fjerdedel av kvinnene i undersøkelsen forteller at de lyver om klesstørrelsen sin.

Vår seksuelle historie

30 prosent av kvinnene i undersøkelsen forteller at de lyver om hvor mange seksualpartnere de har hatt.

Vårt nåværende sexliv

15 prosent av kvinnene i undersøkelsen forteller at de ikke er ærlige mot partneren sin i forhold til hvor tilfredse de er i seksuallivet.

- Det kan være fristende å beskytte partneren sin ved å la være å fortelle hva som ikke stemmer i sengen, men man gjør både seg selv og partneren en bjørnetjeneste. Hvis sexlivet noen gang skal bli bedre er det helt nødvendig å være brutalt ærlig, sier Allen.

Hvor mye vi betalte

Nesten fire av ti kvinner i undersøkelsen sier at de lyver til partneren sin om hvor mye de betaler for noe som var ekstra dyrt.

- Vi får dårlig samvittighet om vi bruker for mye penger på noe, men om du veldig ofte føler du bruker mer enn du har råd til, bør du finne andre, mer fornuftige saker å bruke penger på. Så føler du deg bedre og slipper å lyve, sier Allen.

Hvor lykkelige vi er

Morsrollen bringer mye glede, men ikke hele tiden. Ofte er det svært slitsomt og nesten forferdelig, men det er det få som tør å innrømme.

- Det kan være vanskelig å si til noen at du ikke nyter morsrollen. Men, om du har mot nok til å være ærlig med dine venner, legen eller en terapeut, vil du nok få den støtten du trenger til å komme deg gjennom den tøffe tiden, sier Allen. Bekymra220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning