Dette irriterer oss

Disse oppdateringene plager flest folk på Facebook.

Dette irriterer oss
Dette irriterer oss
Publisert Oppdatert
Du har nok, som alle andre, logget deg inn på Facebook og reagert over hva de på vennelisten din faktisk deler med alle. Vi har snakket med kurs- og foredragsholder innen sosiale medier, Thomas Moen, for å høre om hvilke statuser folk flest irriterer seg over.

- Det er nok små, uvesentlige ting som "nå er jeg på butikken", "nå kjeder jeg meg på trikken" og eventuelt svært negative ytringer mot personer eller merkevarer, sier han.

Slik fikser du det

Er du en av de som irriterer deg over en person som stadig legger ut negative eller irriterende statuser, så kan du faktisk enkelt og greit skjule alt vedkommende publiserer. Men den terskelen er kanskje høy for deg?

- Mitt intrykk er at det skal ganske mye til før man fjerner en venn fra Facebook, men at det selvfølgelig skjer innimellom. Som oftest kommer nok dette av at personen gjentatte ganger over en lengre periode har ytret seg for mye, eller ytret seg på en måte man ikke identifiserer seg med, sier Moen.

Les også: Poke = flørt?

Les også: Deppa av andres lykke

Les også: For åpen på nett


Han forteller også at det i utgangspunktet ikke er noen begrensninger for hva man kan si på Facebook, men at man bør være varsom hvis man omtaler andre mennesker og selvfølgelig at man må forholde seg til norsk lov.

Engasjerte forumbrukere

Dette temaet er mye diskutert, også i Kvinneguidens forum. I denne tråden kan du lese hva brukerne synes om saken.

Hvilke Facebook statuser irriterer deg mest?


Her får du en liten smakebit:

- Irriterende med folk som oppdaterer statusen hvert femte minutt om hva ungene gjør. "Han sa nettopp ditt", "han gjorde nettopp datt".

- Folk som må skrive om absolutt alt de foretar seg hele dagen, hver dag.

- Misliker sterkt klagestatuser. Har et par bekjente som klager over helsen sin hver dag. Jenter som bruker Facebook som en graviditetsdagbok. Til slutt måtte jeg faktisk slette en barndomsvenninne fordi hun oppdaterte statusen flere ganger for dagen om hvor vondt hun hadde her og der, og en hel del masse graviditetsgreier. Slitsomt!

- Copycat statuser irriterer meg mest. Spesielt de som forteller deg hvor feig du er hvis du ikke tør å kopiere statusen og lime inn på din profil.

En av brukerne foreslår også at det burde kommet en "fmi-knapp" som skal bety "for mye informasjon".

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning