Deppa av andres lykke

Hvorfor blir man deppa og forbanna av å se andres lykkelige statusmeldinger på facebook?

Publisert Oppdatert
I ulike sosiale medier som for eksempel Facebook har for noen det gått sport i å ha mange venner, og mange deler gjerne av seg selv med bilder, statusoppdateringer og hilsninger.

Les også: Her finner du kjæresten!

Les også: Stopp sladderen

Les også: Tolk profilen hans


Men er det slik at man kan bli nedfor eller irritert av å se andres lykkelige liv? Våre forumbrukere i Samliv og relasjoner har diskutert hvordan det oppleves å se andres utvekslinger av kjærlighetserklæringer på Facebook.

Her er et utdrag fra diskusjonen:
 • "Selvsagt er det lov å vise glede over at man er glad man har noen, men hallo... Det holder med en gang i uka om man absolutt MÅ trykke det i trynet til folk hele tida"!
 • "Har type selv, men har ikke behov for å delte slike ting på facen for det. Det morsomste er når de skriver til hverandre hvor glad de er i hverandre på Facebook. Kan de ikke sende en sms heller"?
 • "Jeg er enig i at hvis det tar helt av med kosedosenussemusse-meldinger, så blir det litt kvalmende. Men hvis man er lykkelig og fornøyd så synes jeg ikke skal man la være å spre det fordi noen kanskje er single eller ulykkelige. Det får da være grenser for å være hårsår".
 • "Jeg må si jeg både ler og huffer meg over disse meldingene på Facebook, men jeg gjør ikke annet enn å enten lese de og bla videre på siden eller overse disse meldingene".
 • "Nei det er ikke hårsår, det er å være lei. Ja greit vi skjønner dere er nussemussekosemoseklinepine glad i hverandre, men gi dere med det klisseriet foran alle, ærlig talt! Og nei, det er ikke bare fjerne dem fra veggen for det er jo andre ting de sier også som er fint å få med seg. Men i og med at man er venner med dem så blir det litt kleint om man skal fjerne dem. Om de noen gang oppdager det".
 • "Er vel ikke så mye å bry seg om? Jeg tenker at de som stadig skriver slike ting bare prøver å bevise noe¿ Man skriver jo ting på Facebook for allmennheten. Ikke for en selv. Det finnes mange latterlige og uinteressante ting. Men nå er det nå en gang blitt sånn. "Nå skal jeg kose meg å se en romantisk film med skikkelig god mat helt alene!" Synes det høres vel så bra ut jeg"!
 • "Man må da få skrive hva man vil på Facebook? Skjønner ikke hvorfor andre skal legge seg opp i det ... At det virker litt teit med sånne "nusse"-meldinger i tide og utide er jeg helt enig i, men jeg tenker nå bare mitt og går videre".
 • "Og jeg er lei av folk som forventer at alle andre skal legge bort lykken sin pga at de selv er deppa og sure".
 • "Velger overlykkelige mennesker foran bitre når som helst".
 • "Nå skal jeg og skatten kose oss med en film og spise deilig kake etter en Nydelig middag og tur ute. Klart livet er deilig når man har det bra. Må vel være lov å fortelle om annet enn katastrofer hele tiden".
 • "Det morsomste er vel at kjæresten sikkert sitter i samme rom mens de skriver disse meldingene på Facebook.... Synes også at det er helt meningsløst å skrive disse elskovsmeldingene på Facebook opptil flere ganger om dagen".
 • "Synes det er morsomt, jeg. Og mye bedre enn bitre sure statuser, pluss side opp og side ned med tulleapplikasjoner som en har lagt til".
 • "Jeg synes oppdateringer på Facebook hvor man skriver om dagligdagse ting, av typen "jeg og kjæresten skal spise middag" eller "jeg og kjæresten skal pule," er så fullstendig uinteressant og meningsløst! De som må fortelle kjæresten at "jeg elsker deg så mye <3<3<3" på Facebook-veggen tenker jeg at egentlig ikke har det så bra i forholdet. De er såpass usikre på seg selv og kjæresten og forholdet at de må utbasunere kjærlighetserklæringer for alle vennene sine slik at de føler seg elsket".
deppa_hoyde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen