Dette gjør lyset med deg

Visste du at du for eksempel spiser flere kalorier i dempet belysning?

Publisert Oppdatert
Ikke noe å finne på i dag? Da burde du komme deg ut og spise lunsj i solskinnet!

Eksperter mener nemlig at mye dagslys hver dag hjelper på helsen, men det er også mange andre fordeler med dagslys og annet sterkt lys.
  • Forskere har funnet at sterkt motlys distraherer hjernen og gjør deg mer ærlig. Det viser seg nemlig at det er vanskelig å lyve med sterkt lys mot øynene.
  • Å spise en romantisk middag med dempet lys får deg til å konsumere flere kalorier enn nødvendig fordi du undervurderer mengden av mat du få i deg. Det er faktisk sant at blikket hjelper deg å bli raskere mett, så det er viktig å se maten du spiser.

Les også: Ned i vekt med øl

Les også: Så mye vann bør du drikke

Les også: Gikk ned 60 kilo

  • En studie fra University of California viser at menn som ble utsatt for sterkt lys som på kjøpesentre, faktisk opplevde at kroppen frigjør flere hormoner som trigger testosteronet i kroppen.
  • Om målet ditt er å slappe godt av, er det smart å ta en tur i parken midt på dagen. Forskere ved University of South California har funnet ut at dagslys reduserer angstfølelse i kroppen.
  • Forsking viser at taklamper med svake pærer gjør deg mer anspent og provosert. Derfor er det viktige at det er godt lys der du jobber med utfordrende oppgaver, for eksempel på arbeidsplassen.


  • Kilde: Cosmopolitan Magazine

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen