Dette bør du gjøre hver dag

Hvis du skal overleve stresset i hverdagen, sett av tid til dette.

Publisert Oppdatert
Det knyter seg i nakken, hodepinen presser og du får en lengre og lengre liste over ting du må gjøre. Hvor lenge klarer du å fortsette slik før kroppen sier stopp?

I en travel hverdag er det helt nødvendig å stoppe opp, ta en god pause, helst flere ganger om dagen. Stress fører på kort sikt til at du kan føle deg utslitt og demotivert, på lang sikt kan man risikere både høyt blodtrykk, høyt kolesterol, overvekt, migrene og generelt dårlig livskvalitet.

Det behøver ikke være lange pausene du tar, for eksempel kan du bare reise deg opp, ta en tur til kaffemaskinen for å strekke fem minutter på bena, ta en tur opp et par etasjer for å gå litt i trapper og kjenne at kroppen virker.

Les også: Dette visste du ikke

Les også: Endelig slank

Les også: Ekspertenes kostholdJobber du foran en PC er det absolutt viktigste å ta en pause fra denne, slik at øyne og hode får en time-out.

Gjør slik

Når man jobber på PC, kjører lange turer i bil eller jobber intenst med et arbeid, anstrenger man øynene. Derfor er det lurt å la øynene hvile. Gjør for eksempel dette i pausen din:
 • La øynene dine hvile noen minutter fra arbeidet ditt. La øynene få vandre litt rundt i rommet, vekk fra PC eller bøker og la dem stirre tomt i luften.
 • Unn deg en liten ansiktsmassasje, eller kanskje en runde med øye-yoga:
 • - Sitt ned og lukk øynene.
  - Gni hendene dine mot hverandre for å varme dem opp.
  - Legg de varme håndleddene over øyelokkene uten å presse ned.
  - Føl energien i kroppen og øynene, føl varmen og mørket.
  - Når hendene dine blir kalde, fjern forsiktig hendene fra øyelokkene og hold øynene igjen.
  - Gjenta øvelsen tre ganger.


  Kilde: Pressemelding fra Silhouette.
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning