Derfor dropper du treningen

Og slik får du motivasjonen tilbake.

Derfor dropper du treningen
Derfor dropper du treningen
Publisert Oppdatert
Har du falt ut av det gode treningsmønsteret fra i sommer? Det skyldes ofte at hverdagen føles for travel, men egentlig handler det om prioritering.

- En travel hverdag gjør at man kanskje ikke rekker treningen mellom alle andre ting man må, bør og skal gjøre. Gode treningsvaner og rutiner vet vi gjør det enklere å holde i gang, og når man bryter disse rutinene blir det vanskeligere å prioritere tid til treningen. Her tror jeg det ligger en mulighet i å skape det sosiale i tilknytning til treningen. Selv kjenner jeg at de periodene hvor det er mye jobb og annet som gjør at tiden blir begrenset også påvirker mitt humør, sier treningsinstruktør Kristine W. Lium.

Morsomt og variert

Så hvordan holde treningsmotivasjonen på topp gjennom høsten og vinteren?

Les også: Styrketrening på sengekanten

Les også: Den beste treningsmusikken

Les også: Prøv kickboksing!Først må du finne en treningsform du synes er gøy å drive med.

- Dette gjelder uansett årstid. Videre hjelper det å ha mål, og da tenker jeg ikke på store, hårete mål som vi kanskje når om tre år. Her er det snakk om å sette seg små, korte målsetninger som gjör at man føler mestring. Sett deg korte, overkommelige mål som gir deg en direkte feedback på at du har kommet til det neste steget. Dette er veldig viktig for motivasjonen, sier treneren.

Ved å trene variert kan man unngå å gå lei og av den grunn miste motivasjonen. Det sosiale aspektet ved trening er også viktig, og kanskje særlig nå på høsten og vinteren hvor vi føler at dagene blir kortere og kortere og derfor har mindre tid til disposisjon.

God treningsmusikk

Musikk er noe av det viktigste når man trener, enten det er gruppetrening eller egentrening med headset. Her er variasjon stikkord, i tillegg til driv og energi som gjør at du blir motivert og inspirert til å trene. Her er Kristine W. Liums topp 6 liste:
  • "Lights" - Ellie Goulding

  • "Hey Boy Hey Girl" - The Chemical brothers

  • "Heavy Cross" (Fred Falke Remix) - Gossip

  • "Suzy" - Caravan Palace

  • "Sweet Dispoistion" - The Temper Trap

  • "What doesn't kill you make you (stronger)" - Kelly Clarkson- Det å trene sammen med venner gjør at man kan være sosial samtidig som man trener. Da slipper man å prioritere bort venner for å trene. Å ha det moro med treningen tror jeg er nøkkelen, da blir det noe man vil gjøre og ikke enda en ting man må, mener Lium.

Motiverende trening

Lurer du på hvilke treningsformer som kan gi deg ekstra lyst til å holde på rutinene? Lium mener blant annet at funksjonell trening passer fint.

- Hva man motiveres av avhenger mye av mestring, det man mestrer vil man ofte gjøre igjen. Denne høsten er det fortsatt mye dans rundt om i gruppetreningssalene. Enkle og morsomme klasser som Zumba holder fortsatt mange danseglade i gang, og denne høsten har flere nye konsepter kommet inn, SH'BAM fra Les Mills er en av disse som du finner på utvalgte SATS-sentre. I tillegg kjører Elixia Burlesque som også er en enkel, men morsom danseklasse, sier hun.

Om du ikke liker å danse, men heller vil ha en tøff økt, gjerne sammen med gutta, er Crossfit veldig populært.

- Personlig synes jeg Crossfit, Nike Get Fit og andre klasser med fokus på funksjonell styrketrening er noe de fleste av oss kan både mestre og bli motivert av. Det er enkelt og hvor slitsomt det er, er opp til en selv - jo hardere du jobber, dess mer slitsomt er det, sier Lium.

Tilbake til trening

Om du har vært vant til å trene jevnlig men plutselig ikke har kommet deg på trening på én måned, skal du vite at du absolutt kan komme deg inn i en god rutine igjen.

- Kroppen vil huske at dette er noe den har vært med på før, og det er derfor enklere å komme tilbake igjen enn det er å starte fra ingenting. Jeg hadde selv et opphold på grunn av skade, og selv om jeg merket at det var mye igjen før jeg var tilbake på samme nivå, kjente jeg raskt fremgang. Det handler om å sette seg målsetninger. Nå dem, og jobb deg så frem mot nye mål. For meg ble motivasjonen at jeg kjente at jeg gradvis ble sterkere og steg for steg igjen klarte å gjøre det samme som før jeg ble skadet, sier hun.

app220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning