Den nye slanke-teen

Dette er drikken som kan brukes som mellommåltid.

Den nye slanke-teen
Den nye slanke-teen
Publisert Oppdatert
Teen som skal hjelpe deg ned i vekt ved å dempe appetitten, gi høyere kroppstemperatur, øket fokus, mer energi og bedre forøyelse, skal være det siste store blant Hollywood-kjendisene.

Yerba Mate ble oppdaget av de innfødte i Sør-Amerika og har siden blitt dyrket som gudenes drikk. Urten drikkes som en te og skal virke oppkvikkende, gi vitalitet, klarhet og velvære. Teen inneholder blant annet 24 vitaminer og mineraler, 15 aminosyrer og 11 antioksidanter.

Vekttap

Utstyr

For å drikke Mate på den orginale måten, trengs en mate-kopp og bombilla (sugerør).
 • Matekopp: Koppen må stå med varmt vann noen timer før man begynner å bruke den. Det er lurt å skrape på innsiden av kalebassen for å fjerne tørket plantekjøtt.

 • Bombilla: Felles for alle er at de har et filterhode som ofte kan tas av for rensing.

 • Mate Cocido: Mate i teposer kalles Mate Cocido og drikkes som vanlig te.

 • Taragui Vitality: En Mate som er laget for å drikkes i presskanne, teklype eller teposer.

- Den optimale måten å drikke Mate på er med spesialsugerøret bombilla, som også er den orginale måten å drikke på. Da får man i seg mest vitaminer, mineraler, aminosyrer og antioksidanter. Ettersom mengden med Yerba Mate som blir brukt når man drikker på den orginale måten er større, vil bruk av spesialsugerøret gi mer av de positive sidene med Mate, som energi og øket forbrenning, forklarer Sindre Hegna ved Yerbamate.no til Kvinneguiden.no.

Om man ikke bruker spesialsugerør og matekopp, kan man bruke presskanne eller teklype. Da anbefales produktet Mate Vitality.

Teen som har blitt omtalt blant annet på Fox News og i Woman's Magazine, er nå drikken "alle" kjendisene vil ha, mye grunnet det gode rykte om vekttap og anti-aldringseffekten som antioksidanter skal gi.

Ekstrakt av planten brukes i dag i ulike slankemidler og er en naturlig ingrediens.

Drikkevarer med xantinderivatene kan gjøre det litt lettere å gå ned i vekt. Den øker fettforbrenningen, minsker appetitten og gir høyere kroppstemperatur.

- Jeg merker iallefall at jeg blir mindre sulten av å drikke teen og bruker den ofte som et mellommåltid, for eksempel en time før middag, forteller Hegna som selv har reist i Argentina og testet teen.

Yerba Mate har fått mye presseomtale som en kostholds- og vekttap-drikke, men på hjemmesiden står det at ingenting kan erstatte et sunt kosthold, regelmessig mosjon og en sunn holdning. Likevel skal teen være med på å gi en sunn livsstil et løft ved å:
 • øke metabolismen (stoffskifte)
 • regulere appetitten
 • hjelpe fordøyelsen
 • være "termogenetisk", som betyr at den forårsaker kroppen til å forbrenne kalorier
 • inneholde antioksidanter, mineraler, aminosyrer og B-vitaminer for å støtte en sunn livsstil
 • Øket fokus

  Teen sies også å øke mental våkenhet på grunn av kombinasjonen av xantin alkaloider og koffein. Koffeininnholdet er sammenlignbart med kaffe, men kliniske studier viser at koffein-følsomme individer generelt har positive resultater og ikke opplever harde bivirkninger som øket puls, ubehag i magen og hodepine som vanligvis forbindes med koffein.

  - Jeg har erstattet kaffen med teen og drikker den hver dag. Den største forskjellen jeg merker er at jeg ikke blir dårlig i magen eller får høyere blodtrykk, sier Hegna.

Gisele-Bndchen-220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning