Vinterbryllup?

Forberedelsene starter allerede nå!

Publisert Oppdatert
Selv om det fremdeles er vanligst å gifte seg i sommerhalvåret, har det har ifølge bryllupsarrangøren Brudepikene.no blitt stadig mer populært med vinterbryllup.

Les også: Unngå bryllupsnerver

Les også: De hotteste gifteringene

Les også: Den store bryllupsfesten


- Folk har fått øynene opp for at snø og vinterlys skaper en svært romantisk setting, sier bryllupsarrangør Jeanette Lilleås.

Hun forteller at brudepar som gifter seg om vinteren gjerne velger å gjøre noe mer ut av bryllupet sitt, ved å for eksempel tilbringe en hel helg på fjellet sammen med sine venner og familie. Populære steder er eksempelvis Geilo, Lillehammer, Hemsedal, Finnskogen eller andre steder man i større grad er sikret snø.

Bryllupet blir da en større opplevelse for alle. Man har blant annet mulighet til å stå på ski eller dra ut med hundeslede, for å sette prikken over i´en på vinterstemningen.

Brudepikene.no opplever stadig større etterspørsel på vinterbryllup etter oppstarten for åtte år siden.

- Folk vil ha noe annet enn det typiske endags-bryllupet, forteller bryllupsarrangøren.

Kle seg etter forholdene
Det er unektelig romantisk med fakler, isskulpturer, innendørs stjernehimmel av opphengt lys og stoff, tente stearinlys og peis. Med et gjennomgående vintertema med iskrystaller og frosteffekt på blomstene setter man et helhetlig preg på opplevelsen.

Det viktigste å huske på ved et vinterbryllup er at det selvfølgelig er kaldt. Bruden må med andre ord kle seg etter forholdene. Den klassiske florlette hvite brudekjolen må kanskje vike til fordel for noe litt varmere. Det samme gjelder brudgom og gjestene.

Til og fra kirken bruker man gjerne andre par sko enn man gjør på festen etterpå, så et ekstra skoskift er praktisk.

Minst halvt års planlegging
Hun sammenligner et vinterbryllup med scener fra "Tre nøtter til Askepott", hvor bruden er omgitt av blå-rosa lys, med cape og rosa ullstrømpebukser.

Hun synes det er spennende at folk tenker alternativt og ikke bare vil gifte seg i den mest populære sesongen.

- Hvor mange flotte varme dager har vi egentlig på sommeren?, spør hun.

Men hvor tidlig bør du begynne planleggingen av et vinterbryllup?

- Jeg mener som en hovedregel at man alltid bør begynne planleggingen av et bryllup et år i forveien. Når det gjelder vinteren, så er ikke det en like populær sesong, og derfor heller ikke like stort press på kirke og lokale. Da kan man begynne et halvt år i forveien, svarer Lilleås.

- Husk imidlertid på at gjestene ofte setter pris på å få invitasjon god tid i forveien, legger hun til. vinter_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning