De hotteste gifteringene

Slik skal gifteringene se ut i 2010.

Publisert Oppdatert
Foto: Mestergull, priser: Gult gull ring m/diamanter: 10.540.-, Hvitt gull ring med diamant i spenn: 11.940.-, Rødt gull ring med diamant: 4315.-, Hvitt gull ring med diamant: 7375.-

Gifteringer er et viktig symbol på noe som skal vare mellom mennesker resten av livet, og med sin ubrutte sirkel, er ringen et symbol på troskap, forpliktelse og evighet.

Derfor gullringer

Gifteringer ble vanlig i vielsesritualer i Europa på 1500-tallet, og i Norden ble det vanlig å bruke gifteringer på 1700-tallet. Tradisjonelt har gifteringene vært glatte og gravert på innsiden med navn på ektefellen og dato for bryllupet.

Les også: Den store bryllupsfesten

Les også: Gode brudetipsTradisjonen med å bruke gull utviklet seg fordi man mente gull var et metall som var knyttet til solen, hjertet og ilden, og dermed et "himmelsendt metall for troskap".

Men visste du at Norge et av få land der man bruker gifteringen på høyre hånd? Tradisjonen med å bruke høyre hånd i Norge antas å ha sitt utspring fra selve vigselsritualet hvor man avgir selve løftet med høyre hånd.

Skinnende og tyngre trend

Forlovelsen mellom hertug Maximilian av Østerrike og Maria av Burgund, den 17.august 1477, er den første vi kjenner til som ble beseglet med en diamantring. Ringen var av gull, med én enkelt diamant.

Og akkurat nå er det en av hovedtrendene for gifteringer;

- Vi ser stadig flere velger gifteringer med diamanter, og fargede steiner sees også i gifteringer, sier Greger Hansen, administrerende direktør ved Mestergull.

- Gult gull har tradisjonelt vært mest brukt i gifteringer, men dette er i ferd med å endre seg. Særlig hvitt gull er på fremmarsj, men brukes også i kombinasjon med andre gulltyper. En annen trend innen forlovelses- og gifteringer er at ringene skal være tykkere og kraftigere, det vil si mer gull og verdi i hvert par med ringer, sier Hansen.

Forlovelsesringer i tillegg til tradisjonelle gifteringer blir stadig vanligere. Vi har trolig latt oss påvirke av tradisjoner fra blant annet USA.

Mestergull forteller at dagens brudepar ønsker å være med å utforme ringene og sette sitt personlige preg på dem.

Les også: Ikke sol deg for mye

Les også: Bryllupstips for 2010

Les også: Plei brudehåret nå- En personlig hilsen i gifteringene i tillegg til navn og dato blir mer og mer vanlig, sier han.

gift220
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning