Actionfylt bryllupsreise

- Perfekt for deg som synes det er gørr å ligge på stranda

Neida, bryllupsreise trenger ikke bare være sandstrand og solnedgang.

AKTIV: Stadig flere drømmer om en bryllupsreise som skal være fylt med aktiviteter og friluftsliv.
AKTIV: Stadig flere drømmer om en bryllupsreise som skal være fylt med aktiviteter og friluftsliv. Foto: FOTO: Visitcostarica.com
Publisert Oppdatert

Bryllupsreiser forbindes gjerne med den ferien man skal unne seg som nygift og som skal bestå av svært få ting: Sol, sand og eh.. romantikk. Mange par legger reisen til romantiske steder som vakre Italia eller en sydhavsøy langt vekk fra hverdag og mas.

Men ikke alle synes det frister med kun strand, hengekøye og paraplydrinker når det er tid for hvetebrødsdager og den aller første ferien som nygifte. Ifølge magasinet National Geographic Traveller er det nemlig stadig flere par som velger bort late dager ved bassenget til fordel for fjellklatring, safari, sykkelritt og villmarkcamping.

Voksen og eventyrlysten

Ifølge det britiske brudemagasinet Wedding Magazine er brudepar i Storbritannia i dag noen år eldre når de gifter seg enn par var noen år tilbake, noe som påvirker mange faktorer, blant annet valg av bryllupsreise.

- Det er helt tydelig en trend at par er mer interesserte nå i bryllupsreiser som er litt mindre A4 enn før, forklarer journalist i Wedding Magazine, Emma Vince, til Kvinneguiden.

- For all del; det er fortsatt populært med tropiske øyer og palmesus, men i mye større grad enn før vil man også både være aktive og oppleve noe når man legger ut på bryllupsreise.

ROMANTIKK PÅ FJELLTUR: Bryllupsreisen kan nå også inkludere sport og action - i tillegg til romantikk.
ROMANTIKK PÅ FJELLTUR: Bryllupsreisen kan nå også inkludere sport og action - i tillegg til romantikk. Foto: FOTO: Cruiseexperts.com

Vince forklarer:

- De som gifter seg nå er som regel reisevante, har vært på både backpacker-turer og øyhopping opp gjennom årene, og lar seg ikke så lett imponere av pakkereiser og sydenturer. Mange har vært sammen lenge som par allerede, og har for lengst gjort unna luksuriøse solferier sammen, og vil at bryllupsreisen skal være noe mer, noe annerledes.

Amanda Statham, som er reise- og ferieredaktør i magasinet Cosmopolitan Bride, tror også flere satser på en bryllupsreise litt utenom det vanlige.

- Nå vil par ha spenning, sport og en ferie de kan imponere vennene med på Facebook, forklarer Statham til National Geograpic Traveller.

- Da er det ikke like trendy å ligge på en sandstrand i Thailand og drikke paraplydrinker.

Luksus betyr ikke bare penger

Bryllupsreisen er den ferien man som par kanskje legger mer planlegging og penger i enn noen annen ferie. Mange drømmer om en luksus man kanskje ikke tar seg råd til ellers, enten dette nå innebærer designhoteller, feriegarderoben eller mat og vin av ypperste klasse.

- Men begrepet "luksus" når det gjelder bryllupsreiser er i forandring også, mener Vince.

- Der hvor man før kanskje tenkte kun på penger og hva ting kostet som et mål på luksus, ser man at det nå i større grad betyr tid brukt og hvor imponerende og flott opplevelsen var.

Bryllupsreiser for sporty brudepar

OPPLEVE: Ifølge ekspertene er det stadig flere brudepar som drømmer om en bryllupsreise som består av mer enn sand, sol og fargerike drinker.
OPPLEVE: Ifølge ekspertene er det stadig flere brudepar som drømmer om en bryllupsreise som består av mer enn sand, sol og fargerike drinker. Foto: FOTO: Aboutaustralia.com

Om du drømmer om en bryllupsreise spekket med sport, fart og aktivitet, ja da bør du ifølge magasinet Shape satse på noen av disse destinasjonene:

1. Rocky Mountains, Colorado, USA

Det er stadig mer populært å legge ferien over Atlanteren til USA, og hvorfor ikke gjøre det samme når det er bryllupsreisen som står for tur? Men dropp svette storbyer eller strendene i Florida til fordel for villmarken og fjellene i Colorado.

Keystone Resort kan du på vinterstid stå på ski, kjøre snowboard, kjøre snøscooter og dra på sledetur i måneskinn, mens om sommeren kan området friste med fluefiske, rideturer i fjellet, klatring, fjellturer, elverafting og fallskjermhopping - for å nevne noen.

2. Kapalua, Hawaii, USA

Mange forbinder Hawaii med sol, sol, strand og mer sol, men det finnes faktisk en hel masse aktiviteter man kan foreta seg utendørs på denne paradisøya. Sjekker du inn på Ritz-Carlton hotellet her kan du ikke bare nyte det fantastiske bassenget og luaer på terrassen, men også ta del i alt fra regnskogtrekking, korallrevsnorkling, ta et kurs i undervannsfotografi, gå på dykkekurs, besøke gamle vulkaner og lære å surfe.

3. Hamilton Island, Australia

Jo da, det er langt å reise, men Qualia hotellet på Hamilton Island, midt i øygruppen Whitsunday Islands utenfor østkysten av Australia, er verdt turen.

LUKSUS: Luksus ligger ikke bare i lekre designhoteller og dyre middager, det kan også bety unike opplevelser og storslått natur.
LUKSUS: Luksus ligger ikke bare i lekre designhoteller og dyre middager, det kan også bety unike opplevelser og storslått natur. Foto: FOTO: Worldfortravel.com

Her bor du mer eller mindre midt i Great Barrier Reef, verdens aller største korallrev, så det sier seg selv at både snorkling og dykking står på agendaen. I tillegg kan du drive med både seiling, golf, tennis og svømming om du skulle velge å legge bryllupsreisen hit.

4. Ol Pejeta Conservancy, Kenya, Afrika

Om du drømmer om å tilbringe bryllupsreisen midt i villeste Afrika, ja da bør du vurdere å sjekke inn på Sweetwaters Serena Camp, hvor du bor midt i en av Kenyas største nasjonalparker og omgitt av alt landet har å by på av villt dyreliv. Hotellet, som ligger på slettelandet nedenfor fjellet Mount Kenya, består av 39 luksus-telt, som ligger i halvsirkel rundt et vannhull hvor ville dyr kommer for å drikke vann og kjøle seg ned.

Teltene har egne bad, tregulv og balkong eller veranda, hvor du kan nyte synet av naturen rundt deg. En generator gjør at teltene også har innlagt strøm.

Aktiviteter på hotellet eller i nærheten inkluderer: Safari, gorillatrekking, kajaking, tennis, sykkelturer, rideturer, tur i luftballong og drar du ut mot kysten kan du i tillegg drive med snorkling og dykking.

5. Taos, New Mexico, USA

Ojo Caliente Mineral Springs Resort & Spa sjekker du inn om du drømmer om en fartsfylt bryllupsreise. Hotellet bistår deg med å booke turer og aktiviteter hos de fleste av områdets turoperatører, og utvalget skuffer ikke: Varmluftsballongturer, fjellklatring, mountain-biking, skiturer, snowboard, white water rafting og til og med lamatrekking(!).

Og trenger du litt avslapping og ro etter en dag fylt av futt og fart, ja da tar du turen innom hotellets anerkjente spa for en velfortjent massasje eller bad i en av Ojo Calientes berømte varme kilder.

6. Herradura, Costa Rica

Magasinet Conde Nast Traveler kåret nylig Costa Rica til et av de hippeste stedene å reise til akkurat nå. Og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Her har du alt du drømmer om: Strender, by, jungel og regnskog, fjell og sjø.

Luksushotellet Los Sueños Beach and Golf resort er perfekt for bryllupsreisen. Her bor du i sus og dus og kan velge å tilbringe dagene med å enten slappe av ved hotellets lekre svømmebasseng, eller benytte deg av de mange utfluktene og turene du kan være med på i lokalområdet.

RAFTING: På New Zealand kan du blant annet drive med white water rafting på bryllupsreisen.
RAFTING: På New Zealand kan du blant annet drive med white water rafting på bryllupsreisen. Foto: FOTO: Cairns.com
SAFARI: Å oppdage Afrika og naturen er både spennende og romantisk.
SAFARI: Å oppdage Afrika og naturen er både spennende og romantisk. Foto: FOTO: Serena Hotels

Disse inkluderer: Dyptvannsfiske, white water rafting, øyhopping, zip-lining, rideturer, regnskog-camping, utforsk nasjonalparkene og bytur til hovedstaden San Jose.

7. Kaikoura, New Zealand

Det er så langt unna hjemme som det nesten går an å komme, men reiser du til New Zealand på bryllupsreise, vil du nok helt sikkert begynne å drømme om å reise tilbake så snart du lander i lille Norge igjen. Her er naturen på mange måter så lik vår egen, og på andre måter igjen så ulik. Mulighetene for aktiviteter og utflukter er mange og par som elsker å være utendørs vil elske New Zealand som ferieland.

På hotellet Hapuku Lodge & Treehouses bor du unikt og flott, og kan samtidig nyte godt av alle nærområdets aktiviteter som: Fjellturer, svømme med delfiner, hvalsafari, surfing, svømme med seler, fiske, sjøkayakk, helikoptertur, night sky safari og firhjulskjøring.

Borte bra, hjemme best

Få steder i verden har så mange muligheter for utendørsaktiviteter som gode gamle Norge. Her kan nygifte som liker en aktiv ferie virkelig boltre seg i valg av ting å se og gjøre - uten å måtte reise rundt halve verden for å gjøre det.

- Vi er jo så heldige som har så mange muligheter i eget land, forklarer Mona Raa Ravndal hos Innovasjon Norge/Visitnorway.com til Kvinneguiden.

- Fra seiling på Sørlandet til snøscooter og isbjørnsafari på Svalbard, her er mulighetene mange og ekstremt varierte.

VAKKERT: Drømmer du om en bryllupsreise full av utendørsopplevelser, ja da har du mange fantastiske steder å velge mellom.
VAKKERT: Drømmer du om en bryllupsreise full av utendørsopplevelser, ja da har du mange fantastiske steder å velge mellom. Foto: FOTO: Newzealand.com
COSTA RICA: Dette landet er et av verdens mest trendy reisemål for tiden. Og er du ute etter en aktiv bryllupsreise, da bør du legge turen hit.
COSTA RICA: Dette landet er et av verdens mest trendy reisemål for tiden. Og er du ute etter en aktiv bryllupsreise, da bør du legge turen hit. Foto: FOTO: Wikimedia Commons

Raa Ravndal forklarer at Norge som ferieland også for utlendinger er forbundet med natur, villmark og en aktiv livsstil.

- Nesten hvor enn du velger å reise i Norge vil du finne et vell av ulike aktiviteter og utflukter dere kan ta del i som par og oppleve sammen.

Reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Per-Arne Tuftin, er enig:

- I tillegg til et spektakulært naturlig utgangspunkt og lyse fine sommerkvelder tilbyr også de fleste norske hoteller aktiviteter i nærmiljøet som gjør totalopplevelsen til et uforglemmelig minne, forklarer Tuftin til Kvinneguiden.

- Enten du drømmer om blomstring og bie-sus i Hardanger, lyse sommerkvelder og midnattssol i nord, eller storslått fjordlandskap og bølgeskvulp på Vestlandet, har Norge noe å by på for enhver smak.

Les også:

Bryllupsreise til Italia: Det blir ikke mer romantisk enn dette

Her kan du gifte deg som en prinsesse

Dette gjør deg til en upopulær bryllupsgjest

HJEMME BEST: Få steder i verden har så mange ulike alternativer når det gjelder aktiviteter utendørs som Norge.
HJEMME BEST: Få steder i verden har så mange ulike alternativer når det gjelder aktiviteter utendørs som Norge. Foto: FOTO: Nordnorge.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen