Hvordan arrangere utdrikningslag

Glem flaue antrekk og penis-sugerør

Nå skal utdrikningslagene være elegante og luksuriøse.

LUKSUS OG LEK: Nå skal utdrikningslagene være lekne og luksuriøse, ikke flaue og fulle.
LUKSUS OG LEK: Nå skal utdrikningslagene være lekne og luksuriøse, ikke flaue og fulle. Foto: FOTO: One Fab Day
Publisert Oppdatert

Enten du har giftet deg selv eller hatt venninner som har funnet drømmemannen og blitt smidd i hymens lenker, så er sjansen stor for at du allerede har deltatt i ett eller flere utdrikningslag i din tid. Og har du først deltatt, da er nok også sjansen betydelig for at denne feiringen inneholdt både drikkeleker, party-dekor i penis-fasong og diverse flaue oppdrag bruden måtte foreta seg, til mye hyl og latter fra resten av følget.

Det er ifølge tradisjonen forloveren som har ansvaret med å arrangere utdrikningslaget, som er tenkt til å skulle være en slags siste hæla-i-taket-fest for bruden og hennes venninner før hun gifter seg.

Men ikke alle er like stor fan av denne ofte litt "harry" og krampaktige feiringen, og flere og flere vordende bruder synes man helt fint kan bryte med tradisjon når det gjelder denne festen.

Følte seg for voksen til "utdritningslag"

33 år gamle Linda-Marie Hansen fra Oslo skulle i vår arrangere utdrikningslag for sin beste venninne, og valgte å droppe det tradisjonelle utdrikningslaget til fordel for en elegant helg på hotell.

- Jeg visste at venninnen min ville syntes det var bare flaut å skulle måtte kle seg i 80-tallsklær og måtte løpe rundt og prøve å selge kondomer eller synge på Karl Johan, forklarer Hansen til Kvinneguiden.

- Så jeg planla heller en feiring jeg visste hun kom til å både glede seg til og kose seg med. Jeg ser ikke poenget med at man skal drite ut bruden, og at det skal bli noe hun halvveis går og gruer seg til, da er jo halve moroa vekk.

For den vordende brud og den nærmeste venninnegjengen ble det i stedet Champagne-frokost på Grand Hotel, spa-behandlinger, sen lunsj på en av byens mest trendy restauranter og overnatting og mimrekveld på et pent hotell.

FIN FEIRING: Hva med å arrangere en lekker fest hjemme for den vordende brud?
FIN FEIRING: Hva med å arrangere en lekker fest hjemme for den vordende brud? Foto: FOTO: Etsy

- Det ble en dag alle involverte gledet seg lenge til, røper Hansen.

- Helt fra vi begynte å planlegge og invitere, så fikk jeg tilbakemeldinger om at dette ble tidenes utdrikningslag og at folk gledet seg til en dag med sånn luksus som man kanskje ikke unner seg til hverdags.

Spesielt falt frokost, spabehandlinger og en natt på hotell i smak hos både brud og venninner.

- Jeg tror det har litt med alder å gjøre også, forklarer Hansen.

- Både bruden selv og flere i venninnegjengen har små barn hjemme, og da blir dager som dette noe man ikke verken har tid eller råd til i hverdagen. Og nettopp derfor ble det en dag jeg tror vi alle kommer til å fortsette å minnes og snakke om lenge etter at bryllupet nå er overstått.

Ikke at det trenger å koste all verden heller.

- Vær ute i god tid, råder Hansen.

- Jeg booket dagen lang tid i forveien, og fikk gode tilbud på både hotell og pakkepris på behandlinger på spa. I invitasjonen til brudens venninner skrev jeg prisen for dagen per person, som også inkluderte at vi betalt for bruden, og delte denne summen på alle oss andre.

Pass på prisen

Og alle inviterte kom.

- Jeg tror ikke prisen var så avskrekkende for det den inkluderte, forklarer forloveren.

- Men man må jo passe på at man ikke ekskluderer noen med å planlegge en dag som blir for dyr for noen, eller for langt unna til at de kan komme. Dagen vil jo på alle måter blir best og mest morsom og minneverdig for bruden om alle hun vil at skal være der, faktisk er der.

Voksen og godt vant

DEILIG EGENPLEIE: Flere og flere velger å droppe drikke-fest og velger heller luksus og skjønnhetsbehandlinger for utdrikningslaget.
DEILIG EGENPLEIE: Flere og flere velger å droppe drikke-fest og velger heller luksus og skjønnhetsbehandlinger for utdrikningslaget. Foto: FOTO: Thinkstock

Bryllupsplanlegger og innehaver av It's Happening, Anette Elvhaug, har også bitt seg merke til a flere velger å gjøre noe mer elegant og litt mindre "harry" ut av utdrikningslaget.

- Jeg tror nok at mange nå vil ha noe litt mer i stil med selve bryllupet også når det kommer til utdrikningslaget, forklarer Elvhaug til Kvinneguiden.

- Skal du gifte deg i dyr kjole, ha festen i storslåtte omgivelser og alt er veldig pent og elegant, ja så skjærer det seg litt med mange av de litt mer "harry" måtene å feire utdrikningslag på.

Elvhaug tror også trenden kommer av at bruder flest nå i dag har blitt ganske voksne før de gifter seg og ikke bare vet hva de ønsker, men også har økonomi som tillatter netter på hotell og massasjer på deilige dagsspa.

Og sørg for åpen kommunikasjon.

- Alle bør jo kjenne forloveren sin så godt at man vet at hun planlegger et utdrikningslag du kommer til å like, forklarer bryllupseksperten.

- Og får man nyss i at festen som planlegges høres ut som noe du kommer til å både synes er flaut og ikke ha lyst til å gjøre, så er det lov å si fra. Forhåpentligvis kjenner forloveren din deg så godt at dette ikke kommer til å bli noe problem.

Gode ideer til utdrikningslaget

Ikke få panikk om du får det ærefulle oppdraget som forlover - og dermed ansvar for å arrangere utdrikningslag. Det er ikke så mange regler som gjelder her, annet enn at både gjester og den vordende brud skal ha en dag de sent kommer til å glemme. Så her er det bare å ta fantasien til hjelp.

Her er noen forslag til hva dere kan gjøre for feire den vordende bruden:

1. Lær noe nytt

Hvorfor ikke hoppe over overfylte barrunder og svette nattklubber, og heller ta med hele venninnegjengen på kurs? Her er mulighetene mange og ekstremt varierte, så prøv å finne noe som både vil være morsomt og lærerikt. Hva med male-kurs? Eller vinsmaking? Lær å pynte kaker, spille gitar eller prøv dere på magedans. Bare fantasien kan stoppe dere nå.

2. Gjør noe kreativt

Dette må jo være tingen å gjøre om bruden er av den kreative sorten foreslår nettstedet Bridal Musings:

- Hva med å lage keramikk - og få med dere et flott minne fra dagen? Eller et smykke-verksted hvor dere kan lære å lage øreringer og armbånd? Igjen, her er det bare tilbudene som finnes på stedet som begrenser dere.

Ønsker dere en liten tvist på det klassiske nakne-menn og penis temaet mange utdrikningslag har, hva med en akt-tegning time? Da kan dere ikke bare få stirre på en naken mann i timevis, men også med dere et (egenlaget!) bilde å ta hjem.

3. Dra på spa

Å ta seg tid til et deilig spa-besøk er blitt mer vanlig for norske kvinner å unne seg, og hvem liker vel ikke å la seg skjemme bort med skjønnhetsbehandlinger og massasje? Flere og flere velger å legge inn et besøk på spa som en del av utdrikningslaget, og her vil de fleste salonger og spa være behjelpelige med å sette sammen pakkeløsninger på behandlinger for dere.

Husk bare på å avklare pris med alle som skal delta på utdrikningslaget før du booker behandlinger som kanskje ikke alle har råd til å være med på.

4. Dra på shopping

En gjeng med jenter? En dag tilbragt i lekre butikker? Få ville takket nei tror vi. Gjør noe spesielt ut av denne butikk-runden, dog, og sørg på forhånd for å avtale litt spesialbehandling i noen av butikkene dere skal dra innom, som Champagne på undertøysbutikken der bruden kan handle til bryllupsreisen, og en ansiktsbehandling på parfymeriet.

Eller hva med å booke en personlig shopper for å hjelpe bruden med å sette sammen en drømmegarderobe til bryllupsreisen?

Mange kjøpesentre tilbyr gratis stylist eller personlig shopper, men husk å booke på forhånd.

- Legg også inn tid til både en lekker lunsj og drikkepauser på hyggelige kafeer og barer, anbefaler nettstedet The Hen Planner.

5. Hjemmefest

Perfekt for deg som arrangerer utdrikningslag på budsjett: Hvorfor ikke ha festen hjemme hos deg selv? Her kan man legge opp til alt fra mer formell middag med flere retter eller noe så avslappet som hente-mat, popcorn og gamle filmer.

En god gammeldags overnattingsfest kan være både morsomt og unikt, men sørg for at deltakerne alle har møtt hverandre på forhånd, da blir tonen ofte litt mer avslappet og latteren sitter som regel løsere.

Spill brettspill, syng karaoke, bak småkaker, det er nesten ingen ende på hva dere kan foreta dere på hjemmeselskapet.

BAKEKURS: Hvorfor ikke lære en ny ferdighet på utdrikningslaget? Noen prøver pole-dancing, mens for andre igjen er det cupcake-baking som frister mest.
BAKEKURS: Hvorfor ikke lære en ny ferdighet på utdrikningslaget? Noen prøver pole-dancing, mens for andre igjen er det cupcake-baking som frister mest. Foto: FOTO: One Fab Day (Honey and the Moon Photography)

6. Dra på "glamping"

Dette passer kanskje aller best for bruder som elsker friluftslivet og å være ute på tur. Samle venninnegjengen, få tak i telt og sovepose, og nyt naturen - i stil - på utdrikningslaget.

Les også:

Vill du ha det villt, vakkert og romantisk på bryllupsreisen?

Du kan droppe å ta med lommeboken på denne bryllupsreisen

Trend: Har du hørt om Trash the Dress?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning