En rimeligere bryllupsreise

En flott bryllupsreise trenger ikke å koste deg mangfoldige tusen kroner.

Publisert Oppdatert
Når du skal på bryllupsreise er det en del du kan gjøre for å spare penger. Bryllupsplanlegger Marit Stokkenes fra Brudepikene.no gir tips til hvordan du kan gjøre reisen rimeligere, men fortsatt like romantisk.

- Først og fremst er det lurt å reise utenom sesongen. Det finnes mange, vakre steder i sør-Europa som er minst like flotte i måneder som april/mai og september/oktober som midt på sommeren, og i disse periodene er det rimeligere med fly og det er rabatter på hotellrom. Et annet pluss er at det er mindre turister, så du slipper det verste av køer og fulle restauranter. Du bør heller ikke fly ut torsdag/fredag, eller hjem søndag, da er billettene ekstra dyre, sier hun.

Les også:Den perfekte bryllupsfesten


Les også:Behold magien etter bryllupet


Les også:Flere unge gifter segHun forteller også at du kan spare mye penger ved å reise litt ut fra storbyene.

- Tar du for eksempel toget en time fra storbyen kan du får rimeligere mat, drikke og overnatting. Kanskje du samtidig oppdager en skjult perle av en landsby? Du kan bo en uke i leilighet på en vingård i Toscana for halve prisen av det du betaler for å bo på hotell i en by. Hvis du har veldig lavt budsjett kan du for eksempel lage maten din selv. Hva er vel mer romantisk enn å sitte på terrassen med lokal vin og se på solnedgangen over de vakre omgivelsene?

- Er dere sporty kan dere for eksempel dra på sykkelferie i Danmark, eller kanskje sykle fra vingård til vingård i Frankrike, tipser hun.

Utradisjonelt

Roger Gustavsen og Katrine Olsen fra Bryllupsvenner.no foreslår at dere kan velge en litt utradisjonell bryllupsreise.

- Dra på koselige campingturer, fjellturer eller andre ut-i-naturen-opplevelser. Søker du litt på nett finner du fort ut at Norge har vanvittig mye å by på. De fleste stedene kan nåes med tog, buss og bil.

Et annet råd Marit Stokkenes kommer med er å kombinere bryllup og bryllupsreise:

- Du kan ta bryllupet og reisen på samme sted. Det går an å ha er herlig feiring med venner og familie i noen dager, så kan dere bli igjen alene, eller dra videre på bryllupsreise etterpå, sier hun.
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning