Bryllupsreise i Italia

Det blir ikke mer romantisk enn dette

Her finner du alt du drømmer om på bryllupsreisen.

DEN EVIGE STAD: Romantikken finnes på hvert gatehjørne i uforglemmelige Roma.
DEN EVIGE STAD: Romantikken finnes på hvert gatehjørne i uforglemmelige Roma. Foto: FOTO: visitroma.it
Publisert Oppdatert

Nordmenn reiser mer og lengre enn noen gang før, og økonomi i kombinasjon med hyppige direkteruter til store deler av verden, gjør at de aller fleste er både reisevante og kravstore når det kommer til selveste bryllupsreisen.

- Man vil jo gjerne at det skal være den mest romantiske turen man har hatt sammen, forklarer bryllupsplanlegger og daglig leder i It's Happening, Annette Elvhaug, til Kvinneguiden.

- Mange koster på seg flottere hoteller enn man kanskje ville gjort til andre ferier, eller reiser til en helt ny destinasjon verken brud eller brudgom har besøkt før.

Elvhaug mener det viktigste er å velge et sted begge har lyst til å reise til.

- Sett dere ned og snakk om hva dere forventer at bryllupsreisen skal være, forklarer eksperten.

- For det bør jo ikke være sånn at den ene av dere tenker at bryllupsreise betyr sol, strand og spa, mens den andre parten ser for seg en opplevelsesferie fullpakket med ekstremsport.

Men ønsker dere litt av alt, så er bryllupsreise i Italia et godt og populært alternativ.

Faktisk viste en undersøkelse hos nettstedet Honeymoons.com at pasta og pizzaens hjemland år etter år ligger i toppen av listen når det gjelder populære destinasjoner for bryllupsreiser. Og det er kanskje ikke så rart. Her finner man alt fra eldgamle kirker til bortgjemte strender, lekre designhoteller og måltider du aldri kommer til å glemme. For ikke å snakke om solfylte piazzer å nyte en kruttsterk espresso ved, kunst i verdensklasse og la dolce vita i bøtter og spann.

Her er nettstedet Honeymoons.com sin topp ti liste over bryllupsreisedestinasjoner i italia:

1. Roma

Roma er en travel storby, og kanskje ikke først og fremst det mange ser for seg når de tenker på bryllupsreise. Men den Evige Stad er også et av de aller mest romantiske stedene i verden, og vil garantert både forføre og imponere.

TRASTEVERE: Du trenger ikke å frykte å legge bryllupsreisen til en storby. I vakre Roma vil du garantert finne både ro og romantikk.
TRASTEVERE: Du trenger ikke å frykte å legge bryllupsreisen til en storby. I vakre Roma vil du garantert finne både ro og romantikk. Foto: FOTO: Wikimedia Commons

Å vandre rundt i Romas gater er som å bli sluppet løs i historiebøkene. Rundt hvert hjørne lurer nok en skatt av en bygning, arkitektur fra oldtiden og severdigheter mennesker har valfartet for å se i flere tusen år. Faktisk sies det om Roma at du aldri i verden rekker å se alt på ett besøk, så velg dere ut hvilke severdigheter dere MÅ se i denne omgang, se disse - og kast en mynt i Trevi-fontenen før du setter deg på flyet hjem, for da er du ifølge sagnet garantert å komme tilbake - og kan få med deg det du ikke rakk i denne omgang.

Her sjekker du inn

Roma

Hotel de Russie

Trendy luksushotell med kort vei til alt du vil se i Roma.

Amalfikysten

Hotel Santa Caterina

Et av Amalfikysten originale luksushoteller, åpnet dørene i 1904.

Venezia

Hotel Cipriani

Luksus for alle pengene, og kjent som italias dyreste hotell.

Como-sjøen

Villa d'Este

Utsikten over den vakre Comosjøen er nok til å få fart på romantikken.

Toscana

Castello di Vicarello

900 år gammelt slott romantikeren i deg vil falle pladask for.

Den italienske riviera

Le Sirenuse

Fantastisk luksus i Positano. Utsikten fra terrassen er uforglemmelig.

Cinque Terre

4-stjerners Porto Roca er det nærmeste du finner et luksushotell på denne kyststripen.

Sicilia

Grand Hotel Timeo

Dette luksushotellet har lenge vært et fast møtested for kjendiser fra hele verdecn.

Sardinia

Hotel Cagliari

Fantastisk hotell med imponerende service, uforglemmelig frokostbuffet og store rom.

Den italienske hovedstaden er en by som oser av romantikk og mystikk, hvor det er en opplevelse bare å vandre gatelangs, stoppe for en gelato eller finne en piazza med uteservering og nyte et glass vin, hverandre og livet.

Om du skulle få det for deg å bedrive litt shopping, ja så kommer heller ikke Roma til å skuffe. Her ligger lekre designerbutikker på rekke og rad, særlig er områdene rundt Spansketrappen og Piazza Navona berømte for sitt utvalg elegante - om enn kostbare - butikker. I Via del Corso, som løper mellom Piazza Venezia og Piazza del Popolo, finner du butikker som er litt mer tilpasset den normale lommebok.

Dette bør du også få med deg når du er i Roma:

1. Campo di Fiore

Fantastisk blomstermarked, hit bør du dra tidlig på dagen.

2. St. Peterskirken

Å beundre Michelangelos malerier i taket på det Sixtinske Kapell er et must.

3. Trastevere

Super-hyggelig bydel med trange smug, koselige piazzaer og romantiske resturanter.

4. Colosseum

Gammel som ung lar seg fascinere av dette imponerende og historiske byggverket.

5. Forum Romanum

Antikkens Roma kommersielle, politiske og religiøse sentrum.

6. Piazza Navona

Kjent som verdens vakreste torg.

7. Vila Borghese

Parken her er perfekt for en romantisk piknik

2. Amalfikysten

Det er ikke uten grunn at det er til Amalfikysten, litt sør for Napoli, at mange italienere selv reiser på ferie. Denne kyststrekningen omtales ofte som verdens vakreste, og har en utsikt over Middelhavet og fjellene du aldri vil glemme.

Har du mulighet, bør du leie bil og kjøre langs det som uten tvil er en av de mest spektakulære kystveiene du noen gang vil se, hvor veien er innrammet av oliventrær og vingårder, og hvor havet glitrer turkisblått i bakgrunnen.

Langs den 40 kilometer lange kysten finner du byer som Sorrento, Positano, Amalfi og Ravello, for å nevne noen. Velg dere ut en av disse, eller del opp bryllupsreisen og tilbring noen dager i hver av de ulike småbyene, hvor solnedganger og det søte liv hylles på italiensk vis.

De pittoreske husene og hotelelne ser nesten ut som om de er limt fast på klippene og arkitekturen i området bærer preg av alle de fremmede folkeslagene som gjennom tidene har invadert området.

POSITANO: Hit legger du bryllupsreisen om du er på jakt etter god mat, deilig vin og romantikk i bøtter og spann.
POSITANO: Hit legger du bryllupsreisen om du er på jakt etter god mat, deilig vin og romantikk i bøtter og spann. Foto: FOTO: Amalfi.com
AMALFIKYSTEN: Utsikten fra hotellene som ligger høyt oppe i årssiden i småbyene langs Amalfikysten er uforglememlig.
AMALFIKYSTEN: Utsikten fra hotellene som ligger høyt oppe i årssiden i småbyene langs Amalfikysten er uforglememlig. Foto: FOTO: Amalfi.com

Det er ikke en utpreget badedestinasjon, men det finnes mange små strender mellom klippene nedover kysten, med gode muligheter til å få nytt hverandre og solen uten å oversvømmes av andre besøkende. Området er også viden kjent for sine fantastiske turmuligheter, og det kommer besøkende fra hele verden for å vandre i fjellene her.

3. Venezia

Venezia som romantisk destinasjon trenger ikke noen introdusjon. Her kan dere la deg forføre sammen av gondolbåter, hundrevis av småbroer som krysser kanelene, fantastiske Middelalderpalass, skyggefulle kanaler og labyrintiske gangveier.

Ta en båttur på majestetiske Grand Canal, besøk Piazza san Marco, som selveste Napoleon kalte for "Europas vakreste dagligstue" og nyt en bellini på Harry's Bar - hvor drinken ble oppfunnet, og som er en av de få barene i verden med en stjerne i Michelin-guiden.

Besøk også glassfabrikken Murano, som har produsert glass og krystall siden 900-tallet og Teatro la Fenice, som er kjent som en av verdens vakreste operahus.

4. Comosjøen

Selv før selveste George Clooney bestemte seg for å kjøpe hus ved den vakre Comosjøen, har de rike og berømte valfartet hit for ro, fred og litt ekte italiensk dolce vita. Byen Como, som ligger ved den berømte innsjøen, er kjent for sin vakre natur, flotte villaområder og mange sjarmerende småbutikker og restauranter.

Få med deg en guidet tur til noen av de spektakulære villane som omkranser innsjøen, og nyt noen dager med ro og fred og vakker utsikt.

5. Toscana

De rullende åssidene i Toscana er selve hjertet i Italia og vil være den perfekte bakgrunn for noen helt spesielle og romantiske hvetebrødsdager. Firenze, som regnes som hovedstaden i regionen, er absoutt verdt et besøk, og vil gi deg et innblikk i regionens og landets rike og til tider blodige historie.

HOTEL CIPRIANI: Dette hotellet i Venezia er kjent som Italias dyreste hotell.
HOTEL CIPRIANI: Dette hotellet i Venezia er kjent som Italias dyreste hotell. Foto: FOTO: Hotelcipriani.com
COMOSJØEN: Det fantastiske hotellet Villa d'Este, som ble bygget på 1500-tallet, er som skapt for noen romantiske dager sammen.
COMOSJØEN: Det fantastiske hotellet Villa d'Este, som ble bygget på 1500-tallet, er som skapt for noen romantiske dager sammen. Foto: FOTO: Villadeste.com
VILLA D'ESTE: Er det bryllupsreisen du er på, bør du koste på deg et hotell du sent kommer til å glemme.
VILLA D'ESTE: Er det bryllupsreisen du er på, bør du koste på deg et hotell du sent kommer til å glemme. Foto: FOTO: Hotels.com

Andre byer du burde legge inn et besøk i er Siena og Chianti, i sistenevnte vil dere kunne få med dere vinsmakinger på noen av områdets mest populære og kjente viner.

Få også mer dere byene: Lucca, San Gimignano, Siena, Montalcino, Montepulciano, Pienza og Cortona.

6. Den italienske riviera

Kyststripen i regionen Liguria, som strekker seg fra der hvor Frankrikes Côte d'Azur ender og langs Toscana, kalles ofte for Italias riviera, og er en sjarmerende blanding pastellfargede hus, små fiskelandsbyer og travle havneområder.

Vakre Portofino er uten tvil det mest sjarmerende stedet å basere seg i mens man er i området, men småbyen Santa Margherita Ligure vil være et litt rimeligere alternativ.

7. Cinque Terre

Det litt mer bortgjemte området av rivieraen, Cinque Terre regnes offisielt som en del av den italienske rivieraen, men kan på mange måter ikke sammenlignes med resten av kyststripen. Her er både atmosfæren og naturen annerledes. Bratte klipper stuper ned i havet, og enorme vingårder strekker seg oppover i åssidene. Området består av fiskelandsbyene Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore, som er med på å danne en stor nasjonal park som også er en del av Unescos verdensarvliste.

Her finnes ikke biler, museumer er få og langt imellom, så her er det sol, strand og vin som står i sentrum for noen fullstentig avslappende dager.

TOSCANA: Senk skuldrene og nyt noen dager med total ro i vakre Toscana.
TOSCANA: Senk skuldrene og nyt noen dager med total ro i vakre Toscana. Foto: FOTO: Tuscany.com
SOM ET EVENTYR: Du kan sjekke inn på dette 900-år gamle slottet på bryllupsreisen din.
SOM ET EVENTYR: Du kan sjekke inn på dette 900-år gamle slottet på bryllupsreisen din. Foto: FOTO: Castello di Vicarello

8. Sicilia

Sagnomsuste Sicilia er kanskje aller mest kjent for sine mafia-historier, men denne lille øya har også mye mer å by på. Byen Taormina er full av romatiske trattoriaer, lekre geleto-barer og solfylte piazzaer hvor du dere kan nyte et glass vin eller en kruttsterk espresso. Vil du ha både sol, bad og storbyliv skal du velge hovedstaden på øya, Palermo

Få også med deg en dagstur til Europas største aktive vulkan, Etna, og byen Scopello, hvor sluttscenen i filmen "Ocean´s Twelve" ble spilt inn.

Sicilia har flere soldager enn sine landsmenn på fastlandet, og hit kan man reise fra tidlig på våren til sent på høsten om man vil ha sol og varme.

7. Cinque Terre

Det litt mer bortgjemte området av rivieraen, Cinque Terre regnes offisielt som en del av den italienske rivieraen, men kan på mange måter ikke sammenlignes med resten av kyststripen. Her er både atmosfæren og naturen annerledes. Bratte klipper stuper ned i havet, og enorme vingårder strekker seg oppover i åssidene. Området består av fiskelandsbyene Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore, som er med på å danne en stor nasjonal park som også er en del av Unescos verdensarvliste.

Her finnes ikke biler, og museum er det få av og langt imellom, så her er det sol, strand og vin som står i sentrum for noen fullstendig avslappende dager.

8. Sicilia

Sagnomsuste Sicilia er kanskje aller mest kjent for sine mafia-historier, men denne lille øya har også mye mer å by på. Byen Taormina er full av romantiske trattoriaer, lekre geleto-barer og solfylte piazzaer hvor du dere kan nyte et glass vin eller en kruttsterk espresso. Vil du ha både sol, bad og storbyliv skal du velge hovedstaden på øya, Palermo

Få også med deg en dagstur til Europas største aktive vulkan, Etna, og byen Scopello, hvor sluttscenen i filmen "Ocean´s Twelve" ble spilt inn.

Sicilia har flere soldager enn fastlandet, og hit kan man reise fra tidlig på våren til sent på høsten om man vil ha sol og varme.

9. Sardinia

Fra luften ser Sardinia ut som et fotspor - og har derfor på folkemunne fått tilnavnet "Guds fotspor" - noe man skjønner umiddelbart etter å ha besøkt denne lille perlen. Her er strendene kritthvite, vannet krystallklart og turkisfarget, pastaen al dente og vinen uforglemmelig. Det er ikke så rart at denne øyen er et populært feriested for alle fra Kate Moss til Beyonce og Jay Z.

Sardinia er ikke større enn at du fint tar deg rundt med bil på egen hånd, og du kan få med deg stort sett hele øya med et par dagers utforskning.

Ikke gå glipp av den sjarmerende byen Algehro nord på øya, eller stranden Stintino, som er den som er avbildet på de aller fleste postkort fra Sardinia.

FARGERIK: Det lille kyststykket Cinque Terre er en del av den italienske rivieraen.
FARGERIK: Det lille kyststykket Cinque Terre er en del av den italienske rivieraen. Foto: FOTO: cinqueterra.t-tourist.com
BADEFERIE: Nyt late dager på bryllupsreise i Italia.
BADEFERIE: Nyt late dager på bryllupsreise i Italia. Foto: FOTO: Mr. & Mrs. Smith
KVELDSBAD: Du klarer ikke å la være å bli forhekset av Italia.
KVELDSBAD: Du klarer ikke å la være å bli forhekset av Italia. Foto: FOTO: Lesirenuse.com

Drømmedestinasjon

Luksushotellguiden Mr & Mrs Smith har mange hoteller de anbefaler for bryllupsreisen i Italia, og tror ikke det er uten grunn at landet er et populært sted å tilbringe bryllupsreisen på.

- Det er lett å forelske seg i Italia, forklarer redaktør Juliet Kinsman hos Mr & Mrs Smith til Kvinneguiden.

- Ikke bare er landet i seg selv vakkert, men den store bredden av ting man kan se og foreta seg gjør at landet fortsetter å holde seg som toppdestinasjon, både for de som velger å reise bort å gifte seg og de som skal på en ren bryllupsreise her.

Reiseeksperten nevner aktiviteter som sol, bad, sightseeing, gourmetmat og et hav av muligheter som friluftsaktivisten vil sette pris på.

Og enten man ønsker det tradisjonelt eller moderne forteller Kinsman at man finner gode overnattingssteder over hele Italia - som passer perfekt til bryllupsreisen.

- Her snakker vi mange ulike hoteller, enten man forbinder romantikk med nostalgi og flere hundre år gamle slottshoteller, eller man ønsker å overnatte på noe langt mer moderne og trendy.

Les også:

Her kan du gifte deg som en prinsesse

Planlegger du bryllup? Da må du prøve Pinterest

Quiz: Hva vet du om gamle bryllupstradisjoner?

SARDINIA: Du skal lete lenge etter vann så klart som her.
SARDINIA: Du skal lete lenge etter vann så klart som her. Foto: FOTO: travelviaitaly.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning