Budsjettbryllup

Stor feiring trenger ikke bety stor regning. Slik sparer dere penger på bryllupet!

Publisert Oppdatert
Bryllupsplanlegging er morsomt og spennende, men også stressende og masete. Det siste er stort sett på grunn av et stramt budsjett, men har dere planene klare, er det mange måter å spare kroner på!

Billige kjoler

Hvis du ønsker deg billige, men vakre brudepikekjoler kan du for eksempel dra på kjoleshopping i juleferien! Du må selvsagt unngå de dyreste butikkene, men mange kjøpesentre er innehavere av rimelige kjolebutikker. I tillegg kan man få tak i kjoler til de minste brudepikene på nett, til priser langt unna det vi er vant til her i Norge.

Invitasjoner

Hvis dere synes det blir for upersonlig å sende bryllupsinvitasjoner via e-post (ja, vi lever jo i en moderne tid!), kan dere sende invitasjonene på enkle kort istedet for vanlige kort med konvolutt. De er billigere i innkjøp, og portoen blir gjerne billigere også.

Rabatt og bukett

Det mange kommende bruder ikke forstår er at ALT kan forhandles med, men du må spørre om det du ønsker. For eksempel; hvis du handler lys og lysestaker, roseboller og annet stort antall krimskrams til festen, spør butikksjefen om du kan få rabatt. I butikker som er litt dyrere enn de billigste kjedebutikkene er det mye å hente på å være frampå.

Spør også cateringfirmaet dere bruker om tilbud på barneporsjoner. Dessuten er det ikke sikkert at barna vil spise den samme, fine maten som de voksne, dere kan derfor spare på å servere eksempelvis hamburgere til barna. Mange cateringfirma vil ikke nevne dette alternativet fordi de tjener mer på at dere bestiller "voksenmat" til alle.

Hemmeligheter

Om dere kan holde bryllupsfeiringen på en annen dag enn en lørdag, kan dere spare mye penger, og flere steder vil ofte gi dere ekstra rabatt om dere kan holde festen på andre dager som torsdag, fredag eller søndag. Spør etter "rabattdager", om de ikke har en slik policy kan dere bli enige om en avtale.

Feirer dere bryllupet deres mellom månedene oktober og april, kan dere spare penger. De fleste steder har færre gjester og bookinger og dermed vil dere kunne få rabatt på bryllupsfesten deres i denne sesongen. Om de ikke har en slik policy kan dere bli enige om en avtale.

Brudekjolen

Om du synes brudekjolene i butikkene er for dyre, kan du sjekke hva prisene ligger på om du får en kjole spesialsydd til deg. En erfaren skredder kan ofte skape en kjole som er minst like elegant som en kjole kjøpt i en brudesalong. Sjekk referansene til skredderen, spør om du kan få se bilder av tidligere kjoler skredderen har laget og forsikre deg om at han har erfaring.

Et annet alternativ er å kjøpe en helt enkel og billig brudekjole istedet for en voldsom og dyr en. Deretter kan du pynte opp kjolen med fargede silkebånd, perler eller roseband, sy på tøyblomster, eller lag din egne personlige vri på en annen måte. Du sparer en liten formue og du vil føle deg som en stjerne på bryllupsdagen! Ingen vil forstå hvor billig du egentlig fikk denne kjolen..

Om du ønsker, kan du leie en kjole hvis du ikke tenker at det er viktig å beholde den etter bryllupet. Du kan leie de fleste steder. Dersom du ønsker å ha en klassisk designerbrudekjole kan du spare omtrent halve prisen på å kjøpe brukt. Sørg bare for å se kjolen før du betaler!Kilde: Superweddings.comNyttige tjenester

FORUM

Underholdning