10 tips til utdrikningslaget!

- Jenter er mer oppfinnsomme enn gutta, sier Thomas Leikvoll og Erling Arvola. Her får du deres utdrikningstips!

Publisert Oppdatert
Hvis du er forlover og skal arrangere utdrikningslag har du kanskje i disse dager full panikk fordi du ikke har aning om hva du skal finne på. Vi gir deg tipsene!

Mer enn fylla

Thomas Leikvoll og Erling Arvola er forfattere av "Utdrikningslag", en bok stappfull av morsomme, kreative og spretne tips som beviser at et utrdrikningslag er mye mer enn bare en stor fyllefest.

- Det meste avhenger av pris og hvor mye dere ønsker å bruke på laget. Et utdrikningslag behøver ikke bli så dyrt om man for eksempel kjøper skalldyr og hvitvin selv, spiser på en holme eller i en park, og lager middag hjemme hos en av arrangørene senere, sier Leikvoll.

Han og TV2-kollega Arvola mener at mulighetene for et topp utdrikningslag er mange, men at særlig jenter ofte er litt for ambisiøse og bekymrer seg mer for at alt skal være perfekt. Likevel høster damene skryt;

- Jenter er mer kvalitetsbevisste enn gutta, dessuten er de mer oppfinnsomme og kresne, smiler de to.

De synes at det meste er lov i et utdrikningslag så lenge hovedpersonen koser seg. En salig miks av harry, moro og classy er derfor den korrekte oppskriften;

- Det viktigste er at utdrikningslaget blir en minneverdig og fin kveld eller helg sammen med gode venner, ikke skjenke hovedpersonen stupfull tidlig, og farlige aktiviteter må gjøres i edru tilstand, Arvola.

Gode tips


1. Sett opp nøyaktig budsjett

Altfor ofte sitter forloveren igjen med ekstraregninger fra utdrikningslaget. Vær streng med innbetalingsfrister, og ta høyde for uforutsette utgifter.

2. Deleger oppgaver

At du er forlover betyr ikke at du må gjøre alt alene. Sett gjerne sammen en liten arrangementskomité som planlegger dagen. Deretter kan du delegere oppgaver til disse og alle andre som skal være med.

3. Hvordan ser brudens drømme-utdrikningslag ut?

Det kommer ikke som en overraskelse for bruden at det blir utdrikningslag, så det er ikke noe galt i å sjekke hva hun vil og ikke vil gjøre den dagen. Men for all del; benytt gjerne anledningen til å utfordre henne på nye områder. Sjekk også med venner og familie, hva de tror hun vil like/mislike.

4. Lei en kokk!

Istedenfor dyr restaurantmiddag eller stressende matlaging; lei en kokk til å ta seg av festmiddagen. Kanskje noen i utdrikningslaget kjenner en kokk eller en habil hobbykokk som kan gjøre det for en billig penge.

5. La promillen være motoren og ikke målet med festen

Alkohol skaper god stemning, og er en viktig ingrediens i de fleste utdrikningslag. Men; utallige utdrikningslag har blitt ødelagt av at bruden/brudgommen eller andre deltagere har blitt altfor fulle altfor fort. Drikk smart!

6. Reis bort!

Utdrikningslaget er en god unnskyldning for en "siste" heisatur med gjengen. Hvorfor ikke en billig storbyhelg i Europa, en hyttetur eller en spa-weekend. Med litt planlegging trenger ikke dette koste all verden.

7. Velg sosiale aktiviteter

Aktivitetene i et utdrikningslag er morsomst hvis alle deltar. Sosiale aktiviteter bidrar til å lette på stemningen, spesielt hvis ikke alle kjenner hverandre fra før. Sosiale aktiviteter kan være: spille inn en CD, badeland, karaoke, paintball, elvepadling, dansekurs etc.

8. Lag en partypose

En fin start på festen er å dele ut en partypose. Denne kan du fylle med morsomme eller praktiske ting som solkrem, leppomade, sjokolade, flaske med vann, laminert partykort med navn og telefonliste til alle deltagere, etc. Du kan for eksempel samle inn vareprøver fra parfymerier, eller andre reklameeffekter, og legge ved. Morsomt og originalt.

9. Send bruden til velværebehandling

Som oftest vil det være behov for at deltagerne i utdrikningslaget skal hjem og skifte til kvelden, eller at middagen skal forberedes. Dette er fin anledning til å gi bruden en pust i bakken, med massasje eller lignende, før festen fortsetter.

10. Nyt dagen!

Ikke vær altfor ambisiøs. Målet er å lage en hyggelig fest for bruden. Det er større sjanser for at alle nyter en minnerik dag om man slipper å jage og stresse fra aktivitet til aktivitet. Færre, men godt planlagte aktiviteter er best! Senk skuldrene og nyt dagen!Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning