FINALIST I SKRIVEKONKURRANSEN «MATRO»

Sausen begynner på k og slutter på etsjup

Alle ser frem til å samles igjen - samme hvordan siste måltid endte.

Vi har rettnok mye latter, gråting, klem, matsøl og krangler, MEN vi er alle samlet rundt ett bord, vi spiser litt av alt, koser oss noen ganger og andre ganger ikke, skriver Kristin Bjerga.
Vi har rettnok mye latter, gråting, klem, matsøl og krangler, MEN vi er alle samlet rundt ett bord, vi spiser litt av alt, koser oss noen ganger og andre ganger ikke, skriver Kristin Bjerga.
Publisert Oppdatert

FAKTA OM SKRIBENTEN

Navn: Kristin Bjerga

Alder: 30

Ellers: Jeg er trebarns mor og har en utrolig snill å god samboer. Vi bor i Sandnes, Rogaland. Jeg elsker nye utfordringer, er kreativ, positiv og gir ikke lett opp.

Når barna er i seng så er det meg og mitt og da strikker jeg å nyter stillheten imens jeg lader opp til en ny dag eller snorker på sofaen etter en krevende dag, det kommer an på hvilken dag det har vært.

KOMMENTAR: Hva er matro?

Jeg har ofte tenkt at det er følgende. Duk på bordet, kanskje levende lys og fine, hvite porselenstallerkener. Barna sitter pent på stolene sine, sier maten ser deilig ut og spør pent om de kan få tilsendt aspargesen.

Alle spiser den samme maten som selvsagt er laget fra bunnen av, ingen snakker med mat i munnen. Ingen armer og ben på bordet, ingen som må tisse like etter vi har satt oss ned. Barna har rene hender og alle smiler og synger for maten.

Ikke helt sånn

Jeg vet ikke med deg, men sånn er det i hvert fall ikke hos oss! Vi har to små barn på 2 år og snart 4 år, og en helt nyføldt. Hun eldste har visst arvet mitt snakketøy, og minstemann gjør alt for å bli sett og hørt.

Barna bruker spraglete plastikktallerkener og -glass da det altfor ofte skjer at «ups, den datt visst». "Let it go" og "Klatremus Lillemann"  er en gjenganger med munnen full av spaghetti. Hendene er noen ganger rene, andre ganger fulle av sanda fra sandkassa og fargestiftene det siste kunstverket ble laget med.

Lave skuldre

Maten er en herlig miks av sunt og usunt, halvfabrikata og oppskåren agurk. Sausen begynner på k og slutter på etsjup. Minsten vil aller helst skal sitte på mammas eller pappas fang å spise maten sin. Tilslutt ender det med at barna spiser vår mat, og spytter ut det de ikke vil ha i hånden min.

Litt av hvert

Var det noen som sa matro? Ja, er det kanskje mon ikke nettopp det?

Finalist i Matro-konkurransen

Mills startet Matro-initiativet våren 2015, for å sette kostholdshysteriet på dagsorden, og hjelpe folk ta tilbake et sunnere og mindre komplisert forhold til mat. Flere lever så sunt at det blir usunt, og for mange er måltidet mer preget av stress, usikkerhet og dårlig samvittighet enn selve maten og trivselen rundt bordet.

Matro handler om å senke skuldrene. All mat trenger ikke være lagd fra bunnen for å være både sunn og god.

Mat- og merkevarehuset Mills er et familieselskap på Grünerløkka i Oslo med røtter tilbake til 1885. Mills produserer matvarer under merkevarene Melange, Mills, Delikat, Soft Flora, Vita hjertego’ og Stryhns.

Les mer på www.mills.no/matro

Vi har rettnok mye latter, gråting, klem, matsøl og krangler, MEN vi er alle samlet rundt ett bord, vi spiser litt av alt, koser oss noen ganger og andre ganger ikke. Men for meg er det dette som er vår definisjon av matro: At alle ser frem til måltidet etter jobb og barnehage hvor vi endelig er samlet igjen - samme hvordan siste måltid endte.

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning