Alternative bryllupsgaver

Har du lyst til å gi brudeparet noe helt spesielt og minneverdig? Vi har funnet de mest omtenksomme bryllupsgavene for deg, i alle prisklasser, så du trenger slett ikke å gå konkurs!

Publisert Oppdatert
Par som gifter seg i dag har ofte det meste de trenger av materielle ting. Hvorfor ikke finne på noe helt annet, som kanskje attpåtil bidrar til å gjøre en god gjerning?

Hvis brudeparet er av den aktive sorten, og liker å være i bevegelse, så kan et medlemskap der de får brukt kroppen være et godt tips. Forsøk å velge noe de ikke har prøvd før, hva med fekting, salsakurs eller klatring?

Har de barn eller et hus som desperat trenger oppussing? Tilby dere noen timer med barnepass eller oppussing . Ikke bare får de sårt tiltrengt hjelp, det koster ikke en krone, og dere får være sosiale også!

Om brudeparet er unge, studenter, eller har dårlig råd av andre grunner så har de kanskje ikke råd til bryllupsreise. Gå sammen med andre gjester, og kjøp bryllupsreisen som gave! Den trenger ikke være langt borte eller vare i flere uker, en romantisk helg i Paris kan være like flott som en uke på stranden. Husk også på lommepenger, et hett tips er å spørre foreldrene til brudeparet om de vil være med å spytte inn litt her.

Har de bestilt bryllupsreisen selv er det fortsatt rom for overraskelser. Finn ut hvor de skal, og bestill billetter til en romantisk utflukt under reisen!

Både bryllup og hverdagsliv tar på, og mange opplever en slags nedtur etter bryllupet. På en side er man sliten, på en annen side er man rastløs. Hva med å gi en spaweekend til paret, der de kan roe helt ned, og kjenne på hvordan det er å være mann og kone? Hvis det blir for dyrt med en hel helg kan en parmassasje også være en flott gave.

Eller hva med en kurv fylt av en deilig rødvin, god sjokolade, en massasjeolje, gode håndklær og to stearinlys ? Denne ideen kan varieres i det uendelige, sørg for å velge et innhold som er helt riktig for "ditt" brudepar!

Gi brudeparet en overraskelsesdag ! På bryllupsdagen kan du gi de et kort med en dato, med beskjed om at de må holde av datoen. Hent de på morgenen, og gi de en dag de sjelden vil glemme. Hva med en piknik i parken, gokartkjøring eller en tur i varmluftsballong? Bare fantasien setter grenser, men selv om du er privatsjåfør, så la de være litt alene også da..

En middag på favorittrestauranten . Finn ut hvilken restaurant de liker best. Kanskje er det der de hadde den første daten? Gi de et gavekort på en middag, avtal på forhånd med restauranten at det er du som skal betale.

Gi dem en felles hobby ved å melde de på et kurs . Vinsmakingskurs, gourmetkurs, massasjekurs eller noe annet. Velg noe som er i deres gate, men som de ikke har forsøkt før.

To billetter til en teaterforestilling blir alltid godt mottatt av et kulturelt brudepar. Og hvis de ikke syns tradisjonelle forestillinger er noe særlig kan kanskje et par stand-up billetter være noe?

Er paret glad i vin? Kjøp en årgangsvin som skal lagres noen år, kanskje de kan kose seg med den når de feirer femårsjubileum?

Vil du gi noe helt annerledes til et brudepar som allerede har "alt"? På greatgifts.org kan du kjøpe små og store gaver som hjelper barn og voksne i fattige deler av verden. Gavene koster fra rett over femtilappen og opp til mange tusen. Hva med en geit for 13 pund, eller tavler, kritt, bord og stoler til et klasserom for 48 pund . Du vil få tilsendt et personlig kort med et sertifikat som beskriver hva gaven dreier seg om.

Sally Ann er Frelsesarmeens prosjekt for rettferdig handel. Kjøper man et Sally Ann-produkt vil man samtidig være med å utvikle rettferdig handel mellom U-land og I-land. Ikke bare det, produktene er supre!

Adopter et fadderbarn i brudeparets navn! Å være fadder koster 2-300 kroner i måneden, og vil bidra til at et helt lokalsamfunn får en bedre hverdag. I tillegg vil brudeparet få kjennskap til en annen kultur enn det de er vant til, og de vil motta bilder og brev fra fadderbarnet.

Foto: dreamstime.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning