17.mai-aktiviteter

Hva skal dere gjøre på dagen og kvelden? Vi har 10 forslag!

Publisert Oppdatert
De fleste har sine egne tradisjoner over 17.mai-aktivitetene, men dersom du kunne tenke deg en annerledes dag, er det fint med nye impulser.

Aktiviteter

Her er våre forslag:

1. 17.maifrokost

Samle de nærmeste vennene. Husk et variert koldtbord, gjerne med spekeskinke, eggerøre, grøve rundstykker, flatbrød, rømme, juice, vann og melk, pluss noe søtt som kanskje småkaker, en sjokoladekake og ikke minst litt musserende i glassene, pyntet med et jordbær!

2. Se på eller gå i toget

Siden dere allerede er stått opp, er det moro å nyte barnetoget fra balkongen, et utsiktspunkt, eller kaste seg inn i toget selv. Alt for å få stemningen på topp!

3. Nyte masse is

Softis er et must på 17.mai, stikk ned til byen eller til bygdas samlingspunkt og mingle med kjente og kjære. Spis en is eller fem og nyt at du har fri!

4. Heliumsballonger

Med litt musserende i hendene og et par heliumsballonger til å synge fraglesanger med, kan festen starte!

5. Spasertur

Bunaden og finstasen skal vises frem. Sørg for å ha gode, flate sko på deg så du kan sprade rundt i gatene uten gnagsår. Selv om kaloriinntaket gjerne blir høyt, kan du trøste deg med at det blir mye spasering i løpet av feiringen.

6. Grilling

Når sulten gjør sitt inntog i løpet av dagen, er det hyggelig å grille sammen med venner eller familien. Ta dere en tur ut i hagen eller i parken, eller om været ikke er bra, dra hjem og grill under tak på balkongen. Dersom det øser ned, hvorfor ikke samle dere i en varm stue over suppe og rømmegrøt? Dagen er langt fra ødelagt!

7. Underholdning

17. mai er en eneste stor festdag! Og her skal det jaggu festes dersom dere har muligheten til det. Enten kjøper dere billetter til den lokale skolerevyen, til et standupshow i byen, teater, musikal, konsert eller annet som fanger deres interesse.

8. Tivoli

En glimrende dag til å more seg på tivoli dersom det finnes i nærheten, sjekk på nettet over hva som skjer i nærheten av der du bor.

9. Selskapsleker

Har dere vært ute hele dagen og blitt litt kalde, kan det være en god idè å dra hjem til en av vennene på kvelden. Kanskje har dere allerede planlagt at det er her dere skal være slik at kald drikke ligger klar i kjøleskapet, snacks og fingermat står på kjøkkenet, og karaoken er på plass på storskjerm? Dere kan også forberede en mengde selskapsleker som dere kan more dere med.

10. Allsang

Kom igjen da! Allsang er kjempegøy! Og har dere venner som kan det grunnleggende på kassagitaren, er det bare til å dra i gang. Finn frem teksten på gode, gamle singler og syng for full hals! Kan dere ikke spille gitar eller piano, sett på en greatest hits - CD og syng etter stereoen.

Husk at dagen ikke blir mer moro enn dere lager den til selv!Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning