Nye filmer 2013

10 filmer vi gleder oss til...

... på grunn av traileren.

THE GREAT GATSBY: En av de store filmene kommende år.
THE GREAT GATSBY: En av de store filmene kommende år. Foto: FOTO: Filmweb
Publisert Oppdatert

Kvinneguiden.no og Filmweb.no har inngått et samarbeid om utveksling av filmstoff. Det betyr at du fremover vil få filmtips, anmeldelser og andre filmrelaterte nyheter og artikler her på Kvinneguiden.no.

Har du tenkt over hvor viktig en trailer egentlig er? Den er gjerne vårt første møte med filmen og legger grunnlaget for forventinger som bygges opp. Eller ned. Trigger oss til å ville se filmen. Eller ikke.

Definisjonen på en god trailer kan være så mangt, men hovedkriteriet for vurderingen om en trailer virkelig funker er ganske enkelt dette: man må sitte igjen med tanken: "Denne filmen må jeg se!"

Her er ti filmer Filmweb-redaksjonen gleder seg eksta til, utelukkende basert på traileren:

MAN OF STEEL

Premiere 21. juni 2013

Se traileren her

Denne teasertraileren slår virkelig an tonen. Den er skjebnetung og vakker og den bærer bud om en helt ny Supermann. Musikken er helt vidunderlig, tatt fra Howard Shores Ringenes Herre-soundtrack (litt juks kanskje, men det funker). Christopher Nolan er produsent og står for historien sammen med manusforfatter David S. Goyer, mens stilsikre Zack Snyder har regien.

Man of Steel
Man of Steel Foto: FOTO: Filmweb

RUST OG BEIN

Premiere: 11. januar 2013

Se traileren her

En oppvisning i stemningsskaping. Denne traileren får vi frysninger av hver gang vi ser den, takket være de gnistrende bildene og M83s låt "My Tears Are Becoming a Sea", som man skulle tro var skreddersydd til traileren. Filmen er regissert av franske Jacques Audiard, mannen bak prisbelønte og kritikerroste "A Prophet".

THE GREAT GATSBY

Rust og Bein
Rust og Bein Foto: FOTO: Filmweb

Premiere: 7. juni 2013

Se traileren her

Velkommen til Baz Luhrmans vidunderlige verden! Et fyrverkeri av en trailer, og en genial måte å introdusere oss til karakterene på. Fargesprakende bilder og overraskende, men meget treffende, bruk av musikk: hva gjør Jay-Z, Kanye West og Jack Whites cover av U2 i en film satt i 1920-årene? Luhrman får det til å funke.

A GOOD DAY TO DIE HARD

Premiere: 14. februar 2013

The Great Gatsby
The Great Gatsby Foto: FOTO: Filmweb

Se traileren her

Man forventer kanskje en generisk trailer når Bruce Willis nå nok en gang skal returnere til Die Hard-universet, men den gang ei. Teasertraileren kunne ikke vært bedre. Den er rytmisk, energisk og tøff og den bruker Beethovens "Ode til gleden" for alt den er verdt.

STOKER

Foreløpig ingen norsk premieredato

Se traileren her

A Good Day to Die Hard
A Good Day to Die Hard Foto: FOTO: Filmweb

Stilsikker og velklippet trailer som legger an tonen fra første bilde, akkompagnert av Nicole Kidmans vidunderlige, sprakende, grøssende stemme. Kan en mor være mer skummel? "Personally speaking, I can't wait to watch life tear you apart." Regissert av mannen bak "Oldboy", en film som mange har store forventninger til. Vi håper på norsk kinodistribusjon.

THE MASTER

Premiere: 11. januar 2013

Se traileren her

Traileren til P. T. Andersons nye film drar oss inn med en gang. Bildekomposisjonene og musikken er nærmest hypnotiserende. Vi sitter igjen med en litt uforklarlig stemning og vi blir nysgjerrige på både karakterene og handlingen.

Stoker
Stoker Foto: FOTO: Filmweb

LINCOLN

Premiere: 1. februar 2013

Se traileren her

Det er svulstig, det er speilbergsk, det er store følelser og det males med bred pensel. En klassisk trailer, hvor de historiske rammene og det dramatiske anslaget legges med en gang. Den klarer å trykke på de riktige knappene, som gjør at vi får lyst til å se videre med en gang. Imponerende samling skuespillere.

HITCHCOCK

THE MASTER
THE MASTER Foto: FOTO: Filmweb

Premiere: Februar 2013

Se traileren her

Lekkert første shot, drivende tempo, ypperlig lydbilde, ispedd velkjente temaer fra "Psycho". Og så Anthony Hopkins som Hitchcock da. "All of us harbour dark resources of violence and horror. I'm just a man hiding the corner with a camera. Wathcing." Nok sagt.

GANGSTER SQUAD

Premiere: 11. januar 2013

Lincoln
Lincoln Foto: FOTO: Filmweb

Se traileren her

Mørk og polert og med kul, drivende musikk. En imponerende trailer som skaper forventninger om en hardtslående film noir, og fylt av lovende karakterer, som en skummel Sean Penn, en fryktløs Ryan Gosling og en mystisk Emma Stone. Litt L. A. Confidential-følelse, ispedd mer vold og mer action.

FRANKENWEENIE

Premiere: 25. januar 2013

Se traileren her

Hitchcock
Hitchcock Foto: FOTO: Filmweb

Stemningsfull og mørk, søte, bisarre karakterer og nydelig, notstalgisk musikk. Man vet med en gang at det er Tim Burtons univers man befinner seg i, en helt egen og gjennomført verden vi vil se mer av.

Med forbehold om endringer i premieredatoer.

Les også:

Topp 10 teasertrailere

Topp 10 happy endings som egentlig er tragiske

Gangster Squad
Gangster Squad Foto: FOTO: Filmweb
Frankenweenie
Frankenweenie Foto: FOTO: Filmweb

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen