VITOMARIS

Derfor er omega 3 fra Calamaris så bra for deg!

Mye mer enn et vanlig sjødyr.

BÆREKRAFTIG OG SUNT: Sammensetningen av calamarisoljen er helt unik for vå helse, i tillegg er også kilden bærekraftig.
BÆREKRAFTIG OG SUNT: Sammensetningen av calamarisoljen er helt unik for vå helse, i tillegg er også kilden bærekraftig. Foto: FOTO: Istockphoto
Publisert Oppdatert

Selv om dette dyret er ukjent for de fleste i Norge, har calamaris vært en stor del av dietten i middelhavsområdene og Øst-Asia i flere århundrer. Calamaris er også en god kilde til omega 3, som er essensiell for hjernen og kroppens funksjoner.

Bestill produktet her.

Populær og anvendelig

Er du en av dem som liker både sushi og tapas, har du helt sikkert fått dette utrolige sjødyret servert. Calamaris er en blekksprutart som primært finnes i Middelhavet og i Øst-Asia. Japan er, ikke overraskende, den største konsumenten av calamaris. Over 700 000 tonn calamaris kjøpes i Japan hvert år.

En bærekraftig omega-3 kilde

De globale fiskebestandene har de siste 50 årene blitt betydelig redusert i et urovekkende tempo. Hvis fiskenæringen fortsetter å fiske på samme måte, vil bestandene være tømt innen 40 år, anslår flere eksperter. Dette er en av grunnene til at VitoMaris velger å bruke omega 3 fra calamaris fremfor andre sjødyr. Ikke bare er sammensetningen av calamarisoljen unik, kilden er også bærekraftig.

I motsetning til en del andre omega 3-kilder er ikke calamaris utrydningstruet. Sjødyret reproduserer seg veldig fort, og finnes derfor i ekstreme mengder. Med et gjennomsnittlig livsløp på mindre enn to år - noe som er mye kortere en fisk som laks og torsk som kan leve opp til 20 år - vil også eksponeringen av bly, kvikksølv og andre miljøgifter som finnes i havet bli mindre enn det man finner i annen fisk.

Oljen er fremskaffet ved bruk av trygge og bærekraftige fiskemetoder som verken skader det marine økosystemet eller bryter ned fiskebestandene.

Årlig blir to millioner tonn calamaris fanget til matproduksjon. Fra denne produksjonen vil nesten 200.000 tonn være ubrukt - disse restene vil enten bli kastet eller gå til dyrefôr.

Oljen som VitoMaris består av er et økovennlig biprodukt fra calamaris-industrien, og dette hindrer unødvendig avfall.

Bestill produktet her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning