SKODA

Velg riktig familiebil

Det er mye som skal stemme når familien skal velge bil. Og mange spørsmål man bør stille før man går på jakt etter den riktige bilen.

VALG: Det er mye å ta hensyn til når familien trenger ny bil, både store og små skal få oppfylt sine behov.
VALG: Det er mye å ta hensyn til når familien trenger ny bil, både store og små skal få oppfylt sine behov. Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

De fleste har et bilde av drømmebilen, men prioriteringene har en tendens til å forskyve seg da man stifter familie. Plutselig er det nye aspekter i livet, og et av aspektene er plass, mer plass og enda litt plass til.

</p> <h4>Plass til alle</h4> <p>Når man har barn i baksetet er det en stor fordel ikke å sitte med bena under haka i forsetet for å få rom til de små der bak. I tillegg er det mye man skal ha med seg som barnefamilie, både lett tilgjengelig i kupéen og i bagasjerommet. Og det skal selvfølgelig gå greit å få barneseter og barn ut og inn av bilen.</p> </div>

Økonomisk

De fleste ønsker seg vel en rimelig bil, og de smarteste tenker totaløkonomi. Det er ikke bare hva bilen koster, men også drivstofforbruk, verditap, service og andre aspekter som må med i beregningen. Dette har bilfabrikanter tatt med i betraktningen, og mange nye familiebiler er tilgjengelig selv for de med et stramt budsjett. Hvis du bruker litt tid på bilkjøpet, er det store sjanser for å finne bilen som har det meste av det du drømmer om for den prisen du kan gi.

Sikkerhet

Med barn om bord, bør sikkerhet alltid være i høysetet. Det er lurt å investere i en ny bil, både fordi dagens biler er tryggere og at du ikke kan kjenne hele historikken til en bruktbil.

Hvis dere kan klare dere med én bil, må man ta i betraktning at bilen skal fungere både i hverdagen og når man er fullastet på ferie.

Man kan aldri være forsiktig nok. Sjekk hva som er standard av kollisjonsputer og hva som kan skaffes av tilleggsutstyr som hodekollisjonsputer, sidekollisjonsputer og annet som sikrer familien.

Isofix feste for barneseter er praktisk og kan leveres også for barnesete foran.

GOD PLASS: Når man skal velge familiebil er det viktig at man tenker på fremtiden. Med Skoda Octavia har man god plass.
GOD PLASS: Når man skal velge familiebil er det viktig at man tenker på fremtiden. Med Skoda Octavia har man god plass. Foto: FOTO: Skoda

I tillegg skal bilen være komfortabel og grei å kjøre for både mor og far. Kjøp en bil med setejustering med minne, det er praktisk og trygt når flere bruker bilen.

Mer plass

Bagasjerommet er viktig, og mange barnefamilier velger stasjonsvogn. Finn en bil hvor du kan dele inn bagasjerommet for ulike formål.

Det finnes også biler med ekstra plass under bagasjeromsgulvet. I tillegg bør du kanskje tenke på takgrind eller skiboks, hvis bagasjerommet skal benyttes til barnevogn.

Tenk framover - der barnevogenen skal fylle i dag, vil nye behov dukke opp om noen år.

Har dere husdyr eller vurderer å skaffe? Disse skal også med, og skal kunne transporteres trygt og ha plass i bilen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning