SKODA

Slik sitter barna tryggest i bilen

Vet du hvordan ditt barn bør sitte?

TRYGG: Barn bør sitte bakovervendt til de er minst fire år gamle.
TRYGG: Barn bør sitte bakovervendt til de er minst fire år gamle. Foto: FOTO: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Trygg Trafikk anbefaler at barn sitter bakovervendt i bilen til de er fire år gamle. En undersøkelse utført i samarbeid med Klikk.no, viser at 90 prosent av foreldre er klar over at barna sitter tryggest bakovervendt. Allikevel er det ikke alltid like lett å plassere barna riktig i bilen. Her kan du lese hvordan du best løser utfordringene med bakovervendt sete.

God benplass

Mange foreldre mener at bilen er for trang til at barna kan sitte bakovervendt. Men det viser seg som regel at foreldrenes bekymring er uten grunn. Barna sitter behagelig selv om de sitter med bøyde bein. Og når du vet hvor mye sikrere de sitter, er det liten grunn til å snu barnet før kroppen er klar for det.

Hvis du likevel bekymrer deg for plassen, bør du kjøpe en bil som er stor nok til at større barn kan sitte bakovervendt. Škoda Octavia og Škoda Roomster gir barna god plass i baksetet. I tillegg gjør ISOfix at du trygt og enkelt kan feste setet.

Barn trenger seter som støtter hele kroppen frem til de er minst fire år gamle. Med skikkelige nakkestøtter er det også enklere for barna å sovne i bilen. Det er ikke alltid så dumt når familien skal på kjøretur.

Underholdning

Hvis barna protesterer mot å sitte bakovervendt fordi de ikke får fulgt med på veien, gjelder det å finne på litt underholdning. Fest DVD-skjermer på nakkestøttene bak, hør på lydbøker eller syng barnesanger sammen. For de fleste barn er dette en vanesak, så hvis de har sittet bakovervendt hele livet er det neppe et problem.

Tenk sikkerhet

Barn sitter fem ganger tryggere bakovervendt enn forovervendt. Ved å kjøpe riktig bil og ha fokus på å gjøre bilturen mest mulig behagelig og morsom for barna, bør det være enkelt å vente med å snu setet til barnet er minst fire år gammelt.

Finn din neste drømmebil hos Škoda

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning