SKODA

Slik pakker du bilen smart

Her får du noen gode råd for hvordan du får med alt dere trenger til reisen på en god og trygg måte.

UTSTYR: Det er mye utstyr som skal med når familien skal på skiferie. Da gjelder det å pakke smart.
UTSTYR: Det er mye utstyr som skal med når familien skal på skiferie. Da gjelder det å pakke smart. Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Alt skal med

Dersom du har mye med på turen, eller du har fylt opp bagasjerommet med barnevogn eller andre større gjenstander, kan det være lurt å bruke skiboks eller takgrind som ekstra oppbevaring. En skiboks er primært beregnet på ski, men lettere ting med stort volum kan med fordel transporteres i skiboks. Telt, soveposer, madrasser, dyner og klær kan man godt pakkes på taket. Med vakum-kompresjonsposer får du luften ut og plass til enda mer tekstiler.

Mange synder med pakkingen når de reiser av sted på tur med famile, husdyr og utstyr. Og dersom uhellet skulle være ute, kan man få skader på både passasjerer og bil. Ved en bråstopp kan det bli skjebnesvangert om du har pakket bilen feil.

Tyngst i bagasjerommet

I bilens bagasjerom plasserer du de tyngste gjenstandene, kofferter og tunge bager.

Det er veldig viktig at ingen ting ligger og slenger, bruk stropper, surrekroker eller nett for å holde bagasjen på plass, slik at ikke lasten forskyves.

De tyngste kolliene plasserer du innerst og nederst i bagasjerommet, og alt som er tungt bør ligge så lavt som mulig. Du bør sikre passasjen fra bagasje til kupé med grind eller nett. En liten hund i bur blir til en elefant ved høy fart og bråstopp!

Tenk totalvekt

En skiboks kan tåle en vekt på 30-100 kilo, men man må også regne med vekten av boks og stativ.

SMART: Skoda Octavia har smarte løsninger som gjør det enklere å pakke trygt.
SMART: Skoda Octavia har smarte løsninger som gjør det enklere å pakke trygt. Foto: FOTO: Skoda

Hvor mye vekt du kan ha i skiboksen eller hvor stor vekt bilen tåler totalt, finner du i bilens vognkort. Det kan være lurt å tenke litt på totalvekt dersom det er mange voksne og mye bagasje i bilen. Bilen skal også ha et lavt tyngdepunkt og helst ikke være for baktung.

Lett tilgang

Det kan være lurt å pakke i myke bagger med forskjellige størrelser, som du kan stappe ned i egnede hulrom. Noe kan også pakkes i selve kupéen, men husk da å feste bagasjen godt.

Husk å pakke de tingene du kan få bruk for lett tilgjengelig. Det gjelder så vel varseltrekant, refleksvest og lommelykt, som litt mat og drikke og regntøy.

</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning