Skikkelig rørlegger

Slik velger du riktig rørlegger

Hørt for mange skrekkhistorier om dårlig arbeid, høye priser, forsinkelser og upålitelighet? Slik finner du de skikkelige rørleggerne.

RØRLEGGER: Hørt for mange skrekkhistorier om dårlig arbeid, høye priser, forsinkelser og upålitelighet? Slik finner du de skikkelige rørleggerne.
RØRLEGGER: Hørt for mange skrekkhistorier om dårlig arbeid, høye priser, forsinkelser og upålitelighet? Slik finner du de skikkelige rørleggerne. Foto: FOTO: Gustavsberg
Publisert Oppdatert

Last ned sjekklisten.

  • Undersøk markedet. Søk etter organiserte rørleggerbedrifter på www.skikkeligrørlegger.no eller søk bredere på andre relevante nettsteder som Finn Oppdrag eller Google.
  • Undersøk formaliteter og organisasjonstilhørighet. Alle rørleggerbedrifter skal ha en adresse og et telefonnummer du kan nå dem på. Undersøk om bedriften er registrert i Brønnøysund eller organisert i Norske Rørleggerbedrifters Landsforening - VVS.
  • Spør om rørleggerbedriften har sentral eller lokal godkjenning. Etter plan- og bygningsloven skal alle håndverkere være offentlig godkjent - enten sentralt eller kommunalt. Godkjenning utstedes av Statens bygningstekniske etat eller kommunen.
  • Spør etter våtromssertifikat. Hvis det er på badet eller i vaskerommet du skal ha utført rørleggerarbeid, så spør om bedriften du engasjerer har våtromssertifikat. Sertifikatet bekrefter at bedriften har nødvendig kompetanse.
  • Vær tålmodig. Det er bedre å vente noen uker på en dyktig rørleggerbedrift, enn å måtte ty til useriøse bedrifter. De anerkjente bedriftene har travle dager, og det gjør at de useriøse alternativene blomstrer.
  • Innhent flere tilbud - be om referanser. Innhent gjerne pristilbud fra flere bedrifter. Men husk at kvalitet og pris henger nøye sammen. Når du har valgt deg ut en bedrift, undersøk om den har erfaring med den type arbeid du skal ha utført og be om referanser.
  • Beskriv oppdraget grundig. Redegjør for oppdraget skriftlig og få med så mange detaljer som mulig. Vær tydelig på hvilke forventninger du har til sluttresultatet. Husk at uventede utfordringer kan oppstå underveis som gjør sluttresultatet annerledes enn du hadde tenkt deg.
  • Konsentrer ansvaret. Arbeid på våtrom inkluderer flere ulike yrkesgrupper. Det enkleste er å velge ut en bedrift som totalentreprenør som kan organisere og ta ansvar for alle involverte.
  • Ha en befaring med bedriften før arbeidet igangsettes. En befaring er en forutsetning for at bedriften skal kunne gi et så nøyaktig tilbud som mulig. Her går dere gjennom hva som skal gjøres og hva som er de ønskede resultatene.
  • Inngå skriftlig kontrakt. En kontrakt er både din og håndverkerens bekreftelse på hva som er avtalt, og kan forebygge mange potensielle tvister. Standard Norge har utarbeidet gratis kontrakter til dette formål.

Dersom du skal benytte en anbudstjeneste bør du lese dette.

Les mer om oppussing, produkter og seriøse rørleggere på www.skikkeligrørlegger.no

Skikkelig rørlegger er rørbransjens egen forbrukerportal som informerer om valg av skikkelige rørleggere og skikkelige produkter. Sidene inneholder også relevante artikler om alt fra oppussing, nybygg og vedlikehold til vannskadeforebygging og gjeldende regelverk. For ytterligere informasjon, besøk www.skikkeligrørlegger.no.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning