MENY

Slik lager du spenstig grillmat

Med denne guiden blir mulighetene enda større.

KRYDRET: Med en god marinade og spennende grønnsaker får du en bedre grillopplevelse.
KRYDRET: Med en god marinade og spennende grønnsaker får du en bedre grillopplevelse. Foto: FOTO: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Late sommerdager med gode venner, iskald drikke og god mat. Grillsesongen har for alvor startet over det ganske land, og for mange betyr dette tilberedning av både kjøtt og gode grønnsaker. Ønsker du å gi grillingen en spennende vri? Vi gir deg tipsene.

Den gylne trio

Er du en selverklært grillmester er du sannsynligvis klar over marinadens effekt på kjøttet. Marinaden kan nemlig ha mye å si for en vellykket grillopplevelse, og da er den såkalte gylne trio viktig å ha i mente. Med den gylne trio menes det olje, syre og krydder.

Syre mørner kjøtt og balanserer smaken på fisk. Eksempler på syre kan være sitronsaft, eddik eller vin. Oljen trekker smaken fra krydderet inn i kjøttet, og fremhever smakene. Velg mellom for eksempel olivenolje, solsikkeolje eller maisolje.

Når det kommer til krydderet, finnes det mange alternativer. Varier krydderet etter typen kjøtt eller fisk, og finn nye og spennende kombinasjoner. Vær obs på at en marinade aldri skal inneholde salt, da saltet trekker fuktigheten ut av kjøttet og gjør det tørrere. Prøv for eksempel en hjemmelaget hvitløksmarinade.

La kjøttet ligge en stund

Ha kjøttet i en pose med marinaden. Liggetiden i marinaden avhenger av hvor mye smak du ønsker å ha i kjøttet. Noen liker å la kjøtte marinere et par timer før det legges på grillen, mens andre, som vil ha en kraftigere smak, kan la kjøttet ligge over natten. Da bør imidlertid krydderet være helt, ikke knust eller malt.

Grønnsaksgrill

På grunn av det enorme utvalget og de mange kombinasjonsmulighetene bør du prøve grønnsaker på grillen. Imidlertid egner noen grønnsaker seg bedre enn andre. Squash, aubergine, sjampinjong og paprika er slike eksempler. De kan krydres på mange måter og grilles enten i store biter eller som en del av et grillspyd.

Men det er ikke bare rett på grillen at grønnsakene passer godt. Samle sammen dine favorittgrønnsaker, ha i krydder og smør, og pakk dem inn i aluminiumsfolie før de legges på grillen. På Meny sine sider finner du mange tips til hvordan du kan tilberede og grille grønnsakene dine.

Ønsker du derimot å grille frukt, er ananas perfekt. I tillegg til å smake godt kan den enkelt kombineres med all slags kjøtt. Også eple og fiken passer godt på grillen og kan serveres som tilbehør til kjøtt, alene eller som en del av et grillspyd

Se Menys beste tips for grilling av kjøtt

</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning