MENY

Sett ekstra spiss på grillmiddagen

Marinader, sauser og dressinger som gjør måltidet komplett.

GODT: Med gode sauser, marinader og dressinger gjør du grillmiddagen enda bedre.
GODT: Med gode sauser, marinader og dressinger gjør du grillmiddagen enda bedre. Foto: FOTO: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Hvis du spiser grillmat og syntes den er litt kjedelig, er det kanskje fordi du har glemt noen nøkkelingredienser. Marinade, saus og dressing kan nemlig gjøre måltidet til en helt annen opplevelse.

Mørt og smakfullt kjøtt

Hvis du vil gjøre grillopplevelsen virkelig god, bør du tenke på marinaden. Marinaden kan nemlig ha mye å si for en vellykket grillopplevelse, og da er den såkalte gylne trio viktig å ha i mente. Med den gylne trio menes det olje, syre og krydder. Syre mørner kjøtt og balanserer smaken på fisk. Eksempler på syre kan være sitronsaft, eddik eller vin. Oljen trekker smaken fra krydderet inn i kjøttet, og fremhever smakene.

Varier krydderet etter typen kjøtt og finn nye og spennende kombinasjoner. Vær obs på at en marinade aldri skal inneholde salt, da saltet trekker fuktigheten ut av kjøttet og gjør det tørrere. Du kan enten kjøpe ferdige marinader i butikken, eller lage din egne versjon. Prøv for eksempel en hjemmelaget rødvinsmarinade med hvitløk og rosmarin.

Se video som viser hvordan du kan lage marinade:

</p> </div>

Eksperimenter med sausen

En virkelig god saus kan være forskjellen mellom en tørr og kjedelig middag og en kulinarisk opplevelse. Det finnes en verden av sauser å velge i, og her er det også rom for å eksperimentere. Liker du en rask og enkel saus finnes det massevis av posesauser og ferdige sauser i butikken.

Hakk opp litt urter og ha i sausen, så kan du nesten lure gjestene til å tro at den er hjemmelaget. I tillegg har Meny en serie med ferdige sauser fra Jacobs Utvalgte. Disse er mye bedre enn posesauser, og mye enklere å lage siden de bare skal varmes opp.

Imidlertid er det aller beste en hjemmelaget saus. Og det trenger ikke å være fryktelig komplisert å lage en saus fra bunnen. Prøv en hjemmelaget peppersaus, det er ikke sikkert det tar så mye lenger tid enn posevarianten. Vil du ha en litt større utfordring kan du prøve deg på en bearnaise. Litt mer komplisert, men absolutt verdt arbeidet!

Slik lager du bearnaise hjemme

</p> <h4>Deilig dressing</h4> <p>At en dressing gjør en salat mer spennende, er noe de fleste vet. Her finnes det også utallige valgmuligheter. Gjør det enkelt med en god olivenolje og eddik, kjøp en ferdig dressing eller lag din egen variant. Thousand Island er en dressing som står på mange middagsbord. Imidlertid kan også denne dressingen lages som en deilig, <a href="http://www.meny.no/Kjott/Tilbehor/Thousand-Island-dressing/">hjemmelaget variant</a>.</p> <p>Det skal ikke mye til for å lage en litt mer spenstig grillmiddag. Og det beste er at du ved små variasjoner kan lage helt nye smakssammensetninger. Lek deg med krydder, urter og smaker og finn din spesialitet.</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning