MENY

Lag en frisk sommersalat

Salat er perfekt som et lett måltid eller tilbehør

SOMMERMAT: Med gode råvarer kan du lage deilige salater i sommer.
SOMMERMAT: Med gode råvarer kan du lage deilige salater i sommer. Foto: FOTO: iStockphoto
Publisert Oppdatert

En knasende og smakfull salat er godt hele året, men den smaker kanskje ekstra deilig i de varme sommermånedene. Når sola steker har vi ikke så lyst på varm mat, og vil ikke bruke timevis på kjøkkenet.

Frisk opp middagen

En god salat er selvskrevet tilbehør til en sunn middag. Men salaten trenger ikke å være kjedelig selv om du spiser den hver dag. Ved å tilpasse salaten til måltidet vil den tvert om vært med på å gjøre maten mer spennende og smakfull.

En tomatsalat er full av god smak. Tomatsalaten passer til det aller meste, og er en god variasjon til de grønne salatene. Tilsetter du noen oliven, litt fetaost og agurk har du en gresk salat dagen etter. Husk også en god dressing.

De hverdagslige potetene kan være spennende i en kald potetsalat, den smaker ekstra godt når den er hjemmelaget.

Til reker smaker salater med avokado ekstra godt. Og du bør prøve salat med mandarin-biter til kylling-middagen. Bruk fantasien når du er i butikken og finn råvarer som komplimenterer hverandre. Hvis du er usikker på hva som passer sammen får du hjelp i din nærmeste Meny-butikk.

Mett med salat

Salat er en lett og god sommermiddag. Tilsett kylling, biffstrimler eller reker, og du har et fullkomment måltid som gjør deg mett. Høres biff i salaten merkelig ut? Det er veldig godt, så du bør prøve en biffsalat neste gang du griller. På Menys nettsider finner du massevis av oppskrifter på spennende salater. Husk baguetter, chiabatta eller nystekt brød som tilbehør.

En søt sommerdessert

Om sommeren smaker en fruktsalat spesielt godt. Frukten er moden og smakfull, og du kan nyte den ute i kveldssola. Samle dine favorittfrukter i butikken, og lag en saftig fruktsalat til dessert. Tilsett litt krem eller en kule med iskrem når du vil kose deg litt ekstra.

Som med all annen mat gjelder det å bruke litt fantasi når man lager salat. Det finnes ingen regler, så lek deg frem med råvarene som finnes.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning