MENY

Kjøp grillklare spesialiteter

Nå kan du lage imponerende grillmat kjapt og enkelt.

RASKT: Med mat som er klar for grillen kan du bruke litt mindre tid på kjøkkenet.
RASKT: Med mat som er klar for grillen kan du bruke litt mindre tid på kjøkkenet. Foto: FOTO: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Nordmenn er gode på å grille. Vi utnytter enhver anledning til å finne frem kulegrillen, kullet og kotelettene. Men vi er kanskje ikke så flinke til å finne på nye variasjoner av grillmiddagen. Imidlertid trenger du ikke å bruke timevis på å lete etter oppskrifter for å imponere gjestene.

Rett på grillen

Hver eneste dag lager nemlig Menys kokker spennende grillspesialiteter i butikkene. Hva med baconsurret indrefilet av svin fylt med kremost, benfri svinekotelett med chorizo og tomatpesto eller baconsurret kyllingfilet fylt med brie og timian?

Med mange spesialiteter å velge mellom har du nok av variasjoner å velge mellom hele sommeren. Grillspesialitetene er laget med råvarer av god kvalitet og er klare til å legges rett på grillen.

Lag din egen spesialitet

Ønsker du å lage dine egne grillspesialiteter har Meny alle tipsene du trenger. Se videoen under for å få gode tips til din egen variant.

</p> <p>Når du skal grille kjøtt er det lurt å følge disse tipsene:</p> <p>-Kjøttet bør ha romtemperatur før steking.</p> <p>-Skal kjøttet marineres, bør dette gjøres en stund i forkant for best resultat.</p> <p>-Pensle grillristen med olje før grilling, så setter ikke kjøttet seg fast.</p> <p>-Stek kjøttet på høy varme til det har fått en fin stekeskorpe.</p> <h4>Fersk fisk på grillen</h4> <p>Har du prøvd å grille fisk? Også her er variasjonsmulighetene store. Meny har egne grillspesialiteter laget av fisk, som lakseburger med reker og purre og laksefilet fylt med kryddersmør. Du kan også lage din egen fiskespesialitet, tipsene du trenger finner du i videoen under.</p> <p> <a href="http://www.meny.no/Video/Fisk-pa-grillen/">Video - fisk på grillen</a> </p> <p>Når du skal grille fisk er dette gode tips å huske på:</p> <p>-Stek fiskefiletene på høy varme og med skinnet på, så bevarer du saften i fiskekjøttet.</p> <p>-Husk at all sjømat ettersteker i 1-2 minutter etter at du har tatt den av grillen.</p> <p>-Skal du grille i folie, kan du bruke rikelig med urter sammen med smør eller olje.</p> </div>

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning