MENY

Dette bør du spise i sommervarmen

Nyt friske smaker i sommer.

FRISTENDE: Jordbær er en av sommerfavorittene. Husk å spise mye av de gode bærene når de er best.
FRISTENDE: Jordbær er en av sommerfavorittene. Husk å spise mye av de gode bærene når de er best. Foto: FOTO: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Om sommeren er det godt med lett og frisk mat. Frukt, grønnsaker og gode salater er blant sommerfavorittene våre. Disse matvarene er ikke bare sunne, de passer ypperlig til varme og late sommerdager.

Stort utvalg av frukt

Selv om det anbefales å spise frukt og grønt hele året, smaker det ekstra godt i sommervarmen. Vi har god tilgang til fersk og velsmakende frukt, og det er raskt og enkelt å lage. Hva er vel bedre enn en brødskive med ferske jordbær til lunsj?

Jordbær kan varieres på flere måter enn du kanskje tror. Prøv cottage cheese-pannekaker med jordbær og krem. Eller hva med en frisk jordbær- og rabarbrakompott? Jordbær er nordmenns sommerfavoritt, så utnytt sommeren til å få spist mest mulig av sommerbæret.

Til dessert bør du benytte deg av de gode råvarene du finner i butikken. Lag en lett og god fruktsalat med lønnesirup og nyt ettermiddagssolen. Kos deg med saftig melon, deilige moreller og knasende epler. Husk at det er om sommeren du får den beste frukten i butikken.

Ferske grønnsaker

Mange butikker har de siste årene fått et stort utvalg av forskjellige grønnsaker, og hos Meny bugner hyllene av fristende varer. I tillegg har de til enhver tid tilbud på fem typer frukt og grønnsaker. Dermed blir det litt enklere å følge Helsedirektoratets råd om å spise fem porsjoner frukt, bær eller grønnsaker om dagen.

Cottage cheese-pannekaker med jordbær er en sommerfavoritt.
Cottage cheese-pannekaker med jordbær er en sommerfavoritt. Foto: FOTO: Meny

Lag en fristende salat med ruccola, cherry-tomater, sukkererter, paprika, asparges og spekeskinke. Eller hva med en gresk salat i sommervarmen? Ikke noe er bedre enn å plukke dine favoritter fra butikkhyllene og lage en egen kombinasjon.

En god tommelfinger-regel for å sikre et godt inntak av vitaminer, mineraler og antioksidanter er å spise frukt og grønnsaker i alle regnbuens farger.

Perfekt på grillen

Frukt og grønt smaker også godt på grillen. Pakk inn dine favoritter i litt aluminiumsfolie og legg dem på varmen. Prøv for eksempel squash, gulrøtter, ananas, eple eller jams. Dette gir deg en sunn og spennende variasjon til grillmiddagen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning