LIFELINE CARE

Dette gir den beste starten på livet

Slik sikrer du at ditt barn får fettsyrene det trenger.

START: Hva du spiser under svangerskapet har mye å si for barnets helse.
START: Hva du spiser under svangerskapet har mye å si for barnets helse. Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Som gravid ønsker man det aller beste for sitt kommende barn. Riktig inntak av Omega-3 under svangerskapet gir store helsegevinster for mor og barn, og sørger for en god start på livet.

Tiden barnet er i magen er det fullstendig avhengig av mors inntak for å få tilført de nødvendige næringsstoffene. Omega-3 er essensielt for barnet, spesielt for en optimal utvikling av hjernen, andre organer, nervesystemet og immunforsvaret. Riktig tilførsel av Omega-3 under svangerskapet gir barnet det beste utgangspunktet for en sunn utvikling.

De vitale fiskefettsyrene

Omega-3-fettsyrene DHA og EPA er de sentrale fiskefettsyrene som det er viktig å få tilført barnet. EPA bygger opp immunforsvaret og DHA er sentralt for utvikling av hjernen og andre organer som øynene, huden og nervesystemet.

Nok DHA gir optimal utvikling av synet, samt de kognitive, bevegelsesmessige og mentale evnene hos barnet. DHA må tilføres som DHA, da fosteret i liten grad klarer å omdanne den fra andre fettsyrer.

Det er særlig på slutten av svangerskapet at fosterets hjerne utvikler seg. Siden barnet bare får Omega-3 gjennom mor, er det viktig at hennes lagre er fylt opp på forskudd. Det er gunstig å spise mat som er rik på Omega-3, samtidig som man tar kosttilskudd i denne perioden.

Tilfør Omega 3 under svangerskapet

Gode kilder til Omega-3 er fet fisk, som laks og makrell. Noe fisk inneholder miljøgifter, dioksid eller tungmetaller. Som gravid bør man unngå ferskvannsfisk, tunfisk og kveite over en viss størrelse.

Undersøkelser viser at med dagens gjennomsnittlige kosthold, får man som gravid ikke nok Omega-3 til å dekke behovet. Helsedirektoratet anbefaler derfor at man tar kosttilskudd med Omega-3 under graviditet.

Les om Lifeline Care GRAVID

Det beste for mor og barn

Det finnes mange kosttilskuddsprodukter av ulik kvalitet på markedet. Kvaliteten på Omega-3 avhenger av DHA og EPA innholdet, harskningsgraden på fiskeoljen og fravær av miljøgifter og tungmetaller.

Omega-3 gir sunne barn og helsegevinster som varer livet ut. Lifeline Cares kosttilskuddsprodukter er spesialtilpasset ditt og barnets behov, og inneholder Omega-3 av aller høyeste kvalitet.

Lifeline Care får du kjøpt hos Vitus Apotek, Ditt Apotek, Boots og Apotek 1.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning