FLISEKOMPANIET

Slik skaper du et allergivennlig soverom

Les hvorfor du bør velge fliser på soverommet.

SUNT: Et renere miljø er bedre for deg som sliter med allergi, spesielt på soverommet.
SUNT: Et renere miljø er bedre for deg som sliter med allergi, spesielt på soverommet. Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Har du vurdert fliser på soverommet ditt? Et flislagt gulv er både praktisk, behagelig, allergivennlig og vakkert. Derfor kan det lønne seg å tenke nytt når soverommet skal pusses opp.

Behagelig oppvarming

Under flisene kan du velge elektriske varmekabler eller vannbåren varme. Begge er behagelige og økonomiske alternativer til de tradisjonelle panelovnene.

Når du setter føttene på et oppvarmet gulv, trengs det nemlig mindre varme for at rommet skal oppleves som varmt. Dermed kan du holde en kjøligere temperatur på luften i soverommet, uten at du kvier deg for å stå opp om morgenen.

Varme i gulvet blir anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbund, fordi det ikke gir problemer med tørr luft slik støvbrenningen i åpne panelovner gir. Det er også gunstig at luften ikke holder for høy temperatur, fordi dette kan gjøre øynene tørre og mer utsatt for irritasjon.

Du kan legge varmekabler under tregulv, men temperaturen må da begrenses. I vintermånedene kan derfor et tregulv med varmekabler gi utilstrekkelig varme, slik at du må bruke andre varmekilder i tillegg.

Ønsker du å gi flisene et mykere preg, kan du for eksempel legge en lammeskinnsfell ved siden av sengen. Finnes det noe bedre å sette føttene på om morgenen?

Allergivennlig og rent

Norges Astma- og Allergiforbund anbefaler at man begrenser bruken av rengjøringsmidler, og bruker tørrmopping der det er mulig. Et flisgulv trekker ikke til seg skitt, og vil derfor trenge mindre rengjøringsmidler enn for eksempel et oljet tregulv.

Flisgulv er enkle å holde støvfrie, og vil derfor bidra til å gi et mer allergivennlig inneklima på soverommet ditt. Færre rengjøringsmidler gir også mindre kjemikalier i lufta, og er mer økonomisk.

Stort utvalg vakre fliser

Hvis du tror utvalget av fliser begrenser seg til de tradisjonelle baderomsflisene, må du tro om igjen.

Foto: FOTO: Flisekompaniet

Flisekompaniet har et imponerende utvalg av fliser, og hjelper deg gjerne med å finne flisene som passer best på ditt soverom.

For eksempel kan Refin Tracce Ombra legges tett i tett med minimal fuge og gi deg betonglook på gulvet, helt uten at du må støpe betonggulv. Her får du den røffe industristilen med noen enkle grep. Savner du utseendet av de tradisjonelle tregulvene, finnes det også fliser som imiterer tre. Da får du det beste fra to verdener.

Husk også at du ikke trenger å legge samme flis på hele gulvet. Hva med å bruke ulike fliser for å skape forskjellige soner på soverommet? Dette kan være en smart måte å skille soveområdet fra garderoben. Det finnes også fliser med vakre mønster og teksturer.

Naturstein er et vakkert alternativ på soverommet. Velg mørk skifer for et eksklusivt uttrykk, eller lys marmor for eleganse.

Det er mye som skal vurderes når soverommet skal pusses opp. Hos Flisekompaniet får du hjelp av dyktige medarbeidere som kan komme med gode forslag til spennende fliser. Kanskje det er på tide å gi soverommet et skikkelig løft?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning