FISKEMANNEN

Slik lager du tapas med norsk vri

Bruk de beste norske råvarene til å lage deilig tapas.

NORSK: Lakserull på potet er imponerende ut og smaker herlig.
NORSK: Lakserull på potet er imponerende ut og smaker herlig. Foto: FOTO: Fiskemannen
Sist oppdatert

Tapas har blitt en av våre absolutte favoritter. Og det er ikke så rart. Smårettene kan varieres i det uendelige, og passer perfekt som fingermat under sosiale lag.

De krydrede, spanske, originale tapasrettene smaker herlig. Men det er også mulig å lage norske varianter av smårettene, der du bruker noen av de beste råvarene Norge har å by på, nemlig fisk og sjømat.

Gravet eller røkt laks i lefse

Gravet og røkt laks har lange tradisjoner i Norge, og smaker fortreffelig som tapas. Her får du tre varianter av laks i lefse.

Ingredienser:

2-3 potetlefser

200 gr Fiskemannen gravet eller røkt laks i skiver

20 gr pinjekjerner, ristede

50 gr rødløk, finhakket

Ruccolasalat

1 boks smøreost naturell

Guacamole (2 modne avokado, 1 ss olivenolje, 1 fedd finhakket hvitløk, 1 ss sitronsaft, salt og pepper)

Tre varianter:

Lefse med smøreost naturell, laks og ruccola

Lefse med smøreost naturell, ruccola, laks og pinjekjerner

Lefse med guacamole, rødløk og laks

Skråskjær lefsene i skiver før du serverer, og stikk en tannpirker gjennom hvis lefsene åpner seg.

Røkelaksruller på potetskiver

Røkelaksruller på potetskiver ser elegant og lekkert ut, og smaker minst like godt som det ser ut.

Foto: FOTO: Fiskemannen

Ingredienser:

10 skiver Fiskemannen røkt laks

150 gr naturell smøreost

½ rødløk, finhakket

2 ss frisk dill, hakket

2-3 kokte poteter i skiver

Solsikkeolje

Gressløk

Fremgangsmåte:

Legg lakseskivene etter hverandre på plastfolie, slik at hver skive overlapper den forrige litt. Rør hakket rødløk og dill inn i osten, og smør den på lakseskivene. Rull laksen sammen med osten inni og stram plastfolien rundt. Legg lakserullen i kjøleskapet i 30 minutter.

Del røkelaksrullen i 2 cm tykke skiver med en skarp kniv. Legg laksen oppå potetskivene og pynt med gressløk.

Fylte egg

Fylte egg med reker, lodderogn og majones smaker deilig som tapas, og er både raskt og enkelt å lage.

Ingredienser:

Foto: FOTO: Fiskemannen

5 egg

5 ss majones

Fiskemannen håndpillede reker

Fiskemannen lodderogn, sort eller rød

Frisk dill

Frisk persille

Paprika

Fremgangsmåte:

Hardkok eggene (ca 8 min) og avkjøl i kaldt vann. Skrell eggene og del i to. Ta ut plommen, og bland den med majones. Legg blandingen tilbake i egget med en liten topp på hver halvdel. Legg på reker eller lodderogn, og pynt med dill, persille eller paprika.

I Norge er vi så heldige at vi har tilgang på fersk fisk, rogn og reker rett fra det iskalde havet. Utnytt disse flotte råvarene neste gang du skal lage tapas, så får du enda bedre og mer spennende småretter.

Ønsker du fem forslag til enkle hverdagsmiddager hver uke? Meld deg på Middagsplanleggeren og få gode oppskrifter og handleliste hver uke.

Denne saken ble første gang publisert 22/03 2012, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også