Slik lager du tapas med norsk vri
Bruk de beste norske råvarene til å lage deilig tapas.

Tapas har blitt en av våre absolutte favoritter. Og det er ikke så rart. Smårettene kan varieres i det uendelige, og passer perfekt som fingermat under sosiale lag.
De krydrede, spanske, originale tapasrettene smaker herlig. Men det er også mulig å lage norske varianter av smårettene, der du bruker noen av de beste råvarene Norge har å by på, nemlig fisk og sjømat.
Gravet eller røkt laks i lefse
Gravet og røkt laks har lange tradisjoner i Norge, og smaker fortreffelig som tapas. Her får du tre varianter av laks i lefse.
Ingredienser:
2-3 potetlefser
200 gr Fiskemannen gravet eller røkt laks i skiver
20 gr pinjekjerner, ristede
50 gr rødløk, finhakket
Ruccolasalat
1 boks smøreost naturell
Guacamole (2 modne avokado, 1 ss olivenolje, 1 fedd finhakket hvitløk, 1 ss sitronsaft, salt og pepper)
Tre varianter:
Lefse med smøreost naturell, laks og ruccola
Lefse med smøreost naturell, ruccola, laks og pinjekjerner
Lefse med guacamole, rødløk og laks
Skråskjær lefsene i skiver før du serverer, og stikk en tannpirker gjennom hvis lefsene åpner seg.
Røkelaksruller på potetskiver
Røkelaksruller på potetskiver ser elegant og lekkert ut, og smaker minst like godt som det ser ut.

Ingredienser:
10 skiver Fiskemannen røkt laks
150 gr naturell smøreost
½ rødløk, finhakket
2 ss frisk dill, hakket
2-3 kokte poteter i skiver
Solsikkeolje
Gressløk
Fremgangsmåte:
Legg lakseskivene etter hverandre på plastfolie, slik at hver skive overlapper den forrige litt. Rør hakket rødløk og dill inn i osten, og smør den på lakseskivene. Rull laksen sammen med osten inni og stram plastfolien rundt. Legg lakserullen i kjøleskapet i 30 minutter.
Del røkelaksrullen i 2 cm tykke skiver med en skarp kniv. Legg laksen oppå potetskivene og pynt med gressløk.
Fylte egg
Fylte egg med reker, lodderogn og majones smaker deilig som tapas, og er både raskt og enkelt å lage.
Ingredienser:

5 egg
5 ss majones
Fiskemannen håndpillede reker
Fiskemannen lodderogn, sort eller rød
Frisk dill
Frisk persille
Paprika
Fremgangsmåte:
Hardkok eggene (ca 8 min) og avkjøl i kaldt vann. Skrell eggene og del i to. Ta ut plommen, og bland den med majones. Legg blandingen tilbake i egget med en liten topp på hver halvdel. Legg på reker eller lodderogn, og pynt med dill, persille eller paprika.
I Norge er vi så heldige at vi har tilgang på fersk fisk, rogn og reker rett fra det iskalde havet. Utnytt disse flotte råvarene neste gang du skal lage tapas, så får du enda bedre og mer spennende småretter.
Ønsker du fem forslag til enkle hverdagsmiddager hver uke? Meld deg på Middagsplanleggeren og få gode oppskrifter og handleliste hver uke.