FISKEMANNEN

Slik får du med barna på kjøkkenet

Skaper matlyst og matglede.

GØY: Å lage mat sammen er moro, og gir barna ekstra matlyst.
GØY: Å lage mat sammen er moro, og gir barna ekstra matlyst. Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

De fleste barn syntes det er spennende å være med på matlagningen. Å se råvarer forvandles til deilig mat er nesten magisk for de minste. Små kokker opplever stolthet, matlyst og matglede når de får sette maten de har laget på bordet. For mat er moro!

Finn trygge oppgaver

Syntes du det er vanskelig å finne oppgaver på kjøkkenet som barna kan få lov til å gjøre? Skarpe kniver og varme kjeler er ikke akkurat skapt for små barnehender. Men med litt smart planlegging kan barna få egne oppgaver som er trygge og enkle.

Oppgaver som er fine for barn er for eksempel å blande, legge på fat, mose, røre eller helle. Ta deg av oppgavene som krever en voksen, men pass på at du ikke tar oppgaver barna kan klare og har lyst til å gjøre.

Bruk fantasien, og sett av god tid til å tøyse og le sammen. Det skal være rom for å gjøre noen feil, søle litt og leke seg med kokkeleringen. La barna utforske maten og bruke nysgjerrigheten sin. Hvordan smaker rå gulerøtter i forhold til kokte? Og hva skjer om man koker et egg uten skallet på? Kanskje barna velger å smake på noe helt nytt når de får velge selv?

Les også: Tipsene som får barna til å elske fisk

Populær fiskerett

Panert fisk er populært hos barna, og er en fin rett å lage sammen. Velg mellom ferdige fiskefigurer eller fiskenuggets dere lager selv helt fra bunnen.

Fiskemannen Fiskefigurer har et høyt fiskeinnhold, og er raske og enkle å lage. La barna legge figurene på en stekeplate, og stek figurene i ovnen i stedet for stekepannen. Mens fiskefigurene blir gylne kan barnet røre sammen kesam og urter til en deilig dipp.

Hjemmelaget variant

Fiskenuggets laget fra bunnen av tar litt lenger tid, men er morsomt og spennende å lage.

Til fire porsjoner trenger du:

600 gr Fiskemannen Torskefilet

1 egg

2 ss melk

3 ss sweet chilisaus

3 dl cornflakes

Tin fisken i kjøleskapet over natten. La barnet piske sammen egg, melk og chilisaus. Hell cornflakesen i en pose, og la barnet knuse de med hendene eller en kjevle. Dette er moro! Hell smulene på en tallerken. Smaker de fortsatt cornflakes, mon tro?

Del fisken i 2 cm brede skiver. La barnet dyppe fisken først i eggeblandingen, så i cornflakesen. Stek fiskebitene i olje eller smør på middels sterk varme til fisken er gjennomstekt.

Hva med å gjøre hver tirsdag til Fisketirsdag og sette av ekstra tid til å ta med barna på kjøkkenet? Det er moro, og maten smaker enda bedre når dere har laget den sammen.

Finn flere oppskrifter på middagsplan.no

Ønsker du fem forslag til enkle hverdagsmiddager hver uke? Meld deg på Middagsplanleggeren og få gode oppskrifter og handleliste hver uke.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen