FARRIS

Det perfekte boblevannet til sushi

Derfor bør du drikke Farris til sushi-måltidet.

MILD: Sushi og Farris sine milde smaker er som skapt for hverandre.
MILD: Sushi og Farris sine milde smaker er som skapt for hverandre. Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

I Norge fikk den rå fisken en litt treg start, men nå er den en av varene som vokser mest i dagligvarehandelen. Enhver butikk av litt størrelse har ferdiglaget sushi i disken, men det er ikke så vanskelig å lage den selv heller. Man kan sikkert miste motet av å lese om 15 års utdannelse for en sushi-kokk, men de store hemmelighetene er ganske enkle: En ordentlig skarp kniv, riktig konsistens på risen og gode råvarer.

Nigiri, sashimi og maki

De gode råvarene er lette å få tak i, i Norge. Norsk laks er etterspurt som aldri før, og tenk på alle de andre gode fiskeslagene vi har omtrent rett utenfor stuedøren. For ikke å glemme kamskjell, hummer og krabbe. Alle utmerkede valg for sushi.

Nigiri er den varianten av sushi hvor fisken ligger på en liten risball. Sashimi er tynne skiver av rå fisk og skalldyr, mens maki nok er den typen de fleste forbinder med sushi: Den med noritang rundt fisk/skalldyr, ris og eventuelt grønnsaker.

Tilbehøret ellers er som oftest noen gode sauser, og i alle fall wasabi (den der sterke, grønne), soyaolje og syltet ingefær.

</p> <h4>Renser munnhulen</h4> <p>Sushi serveres ofte som en slags tapas. Man får forskjellige typer fisk og skalldyr, og de kommer i alle varianter. Selv om en kjølig hvitvin smaker godt på lette sommerkvelder, så bør man kanskje la den stå til etter maten, og heller velge Farris som drikke.</p> </div>

Farris har en nøytral smak, noe som passer godt med mat som har så delikate toner som rå fisk, men det er ikke hovedgrunnen for å velge akkurat Farris til dette. Hovedårsaken er nemlig at Farris renser ganen og smaksløkene og gjør smaken av hver ny bit med sushi optimal. Vann er dessuten den beste tørstedrikken, og man blir tørst av wasabi!

Ønsker du drikke med litt mindre kullsyre er Bris et godt alternativ. Farris og Bris gir deg flere spennende smaker å velge mellom, slik at du enkelt kan gjøre hverdagsmåltidene litt mer spennende. Man trenger ofte ikke mer enn et glass med sprudlende vann for å gjøre hverdagen til en liten fest.

Et lekkert dekket bord

Det kan gjøres så enkelt: Levende lys på bordet og det fineste serviset. Gjester som koser seg, og et vertskap frie for stress. Mens sommerkvelden blir litt mørkere funkler det i stearinlys som kaster skinn over et vakkert dekket bord, og glassene med sprudlende og iskald Farris sender skinnet tilbake - over smilende ansikter og gode venner.

Ta gjerne et glass vin, men la Farris heve smaken på måltidet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning