EUROPRIS

Slik oppbevarer du julekakene best

Smart oppbevaring er vakkert, og gjør at kakene holder seg gode lenger.

BAKST: Når man bruker mye tid på å bake, vil man helst at kakene skal holde seg sprø.
BAKST: Når man bruker mye tid på å bake, vil man helst at kakene skal holde seg sprø. Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Enten du baker to eller sju slag til jul, er det viktig at baksten du har laget holder seg god i hele julen. Noe av det mest irriterende som finnes, er når pepperkakene har blitt myke mens julekaken har blitt tørr. Med riktig oppbevaring sikrer du at kakene holder seg gjennom hele julefeiringen.

Hold på fuktigheten

Enten du har bakt gjærbakst eller tørre kjeks, er fuktigheten det du skal passe på. Gjærbakst skal holdes myk og saftig, og bør derfor oppbevares i tette poser eller bokser. Gjærbakst holder seg best over lang tid hvis du fryser den ned, og smaker som nybakt når du har varmet den opp igjen.

Tørre kjeks og kaker må holdes tørre for at de fortsatt skal være sprø. Når kakene er nystekt inneholder de en del fuktighet. Det er derfor de kan bli myke hvis du legger dem rett i en tett boks. Tørre kaker bør oppbevares i bokser som slipper ut fuktigheten.

Lekker oppbevaring

Selv om du vil passe på at kakene holder seg lengst mulig, trenger du ikke å bruke kjedelig oppbevaring som gjør seg best i skapet.

Til de tørre kakene får du tak i massevis av lekre kakebokser. Kakebokser er midt i blinken mens kakene er helt nybakte. De slipper nemlig ut fuktigheten, slik at kakene ikke blir tørre. Husk å ikke legge kakene i boksen før de har fått avkjølt seg skikkelig på en rist. Hvis du er usikker på om de er kalde nok, kan du la lokket stå litt på gløtt de første dagene.

Europris har to koselige og nostalgiske kakebokser som er midt i blinken for oss som liker den gammeldagse stilen. Den runde boksen er perfekt for pepperkaker, mens en stående variant med håndtak på sidene er smart for krumkaker. Boksene gjør seg like godt på hylla som på bordet når kakene blir servert.

Kakeboks, 79,99.
Kakeboks, 79,99. Foto: FOTO: Produsenten

I tillegg har Europris flere andre kakebokser å velge i, så her finner du garantert noen som kan skape julestemning i ditt hjem.

Gi bort i gave

Når kakene har blitt tørre, kan de fint legges over i tette bokser uten at du trenger å bekymre deg for at de blir myke.

Ikke noe er koseligere å få i førjulsgave enn julekaker som du har lagt tid og omtanke i å bake. Pakk de lekkert inn i et glass, og bind en sløyfe rundt glasset. Utrolig koselig både å gi og motta som vertinnegave eller julegave.

Glass, fra 15,99.
Glass, fra 15,99. Foto: FOTO: Europris

Hos Europris får du søte glasskrukker fra 15,99. Fyll de med julekaker og heng på en koselig hilsen til en du bryr deg om. Det er ikke alltid så mye mer som skal til for å skape julestemningen. Glassene er også flotte for å vise frem den forskjellige julebaksten din. Sett dem på en hylle med pepperkaker, brente mandler, krumkaker og sandkaker oppi.

Europris har massevis med julevarer til en billig penge. Du finner garantert en koselig, ny kakeboks du kan oppbevare årets julebakst i. Men det spørs vel om de ikke blir spist opp før de hadde rukket å bli myke uansett, når de ligger i så fine bokser ...

Finn din nærmeste Europris

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning