EUROPRIS

Skap et stemningsfylt julebord

Slik dekker du årets lekreste bord.

STAS: Et vakkert dekket bord skaper glede både hos voksne og barn.
STAS: Et vakkert dekket bord skaper glede både hos voksne og barn. Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Når julen ringes inn, skal vi snart sette oss for å nyte et måltid mange har gledet seg til i månedsvis. Det dufter deilig ribbe eller pinnekjøtt i hele huset, og familien er samlet for å kose seg med gamle tradisjoner. Men minst like viktig som maten, er det julepyntede bordet vi setter oss ved.

Stemningsskapende bord

Pynten på bordet er en stor del av gleden ved julemåltidet. Tradisjoner preger mye av resten av julen, men man kan slå seg litt mer løs med pynten på bordet. Så selv om juletreet helst skal se ut slik det alltid har gjort, kan man gjerne leke seg med både farger og pynt på julebordet.

Hos Europris finner du massevis med pynt, lys, tallerkener og glass å velge i, enten du vil ha et tradisjonelt rødt bord, sprudlende lilla, vinterlig hvitt eller naturfarget idyll. Uansett hvilken stil du velger, blir bordet aller finest hvis du holder deg til én stil og noen få farger.

Vi liker lilla

En av vinterens store trendfarger er lilla. Og det passer jo egentlig veldig godt, siden lilla er fargen for advent. Lilla gjør seg spesielt godt på julebordet, og skaper litt liv samtidig som den er varm og tradisjonell.

Lilla passer godt sammen med både sort og hvitt. Sammen med hvitt får du et lysere og mer vinterlig bord, mens sort skaper dramatikk og er flott til julefesten. Forskjellige toner av lilla er også fint sammen, spesielt hvis du lyser opp bordet med stearinlys og en lyslenke.

Lysestaker i forskjellige størrelser gjør at inntrykket blir gjennomtenkt og harmonisk. Hvis du velger å bruke julekuler på bordet, er det smart å legge en skål under. Da slipper du at kulene triller rundt på bordet, og i verste fall blir knust. Kulene på bordet kan gjerne matches med pynten på juletreet.

Foto: FOTO: Europris

Fantasifullt og morsomt

Tenk gjerne litt utradisjonelt når du pynter bordet. Hvis du stikker innom Europris, har du et stort utvalg å velge i. Da er det enklere å bruke fantasien.

En stor lykt som er tenkt til utendørs bruk, kan være flott på enden av bordet hvis du har plass til det. Utendørsbelysning kan fint brukes som en lyslenke, og pakkebånd kan krølles og legges som ranker nedover bordet. Kanelstenger er vakre og sprer en deilig duft.

Hvis du har det moro når du pynter bordet, er sjansene større for at gjestene blir imponert. Ta noen sjanser, og husk at du alltids kan legge til eller fjerne ting når bordet er ferdig dekket hvis du ikke er fornøyd med resultatet.

Finn din nærmeste Europris

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning