EUROPRIS

Lys opp hagen til julefeiringen

Riktig belysning gjør hagen til en vinterdrøm.

STEMNING: Lys i hagen skaper god stemning til jul, både for oss og naboene våre.
STEMNING: Lys i hagen skaper god stemning til jul, både for oss og naboene våre. Foto: FOTO: Europris
Publisert Oppdatert

Når vintermørket senker seg trenger vi litt ekstra lys i hverdagen. Og hva er vel hyggeligere enn å titte ut av vinduet og se julebelysningen skinne i hagen?

Belysning i hagen er vakkert, uansett hvordan vinteren fortoner seg rundt jul. Er det fortsatt bart, vil de små lysene bidra til å gjøre hagen litt lysere og skape stemning. Er vi så heldige at vi får en hvit jul, vil de lyse gjennom snøen og gi en nesten magisk stemning.

Belysningen i hagen bør være like selvsagt som julestjerna i vinduet. Ikke bare skaper den julestemning for deg og din familie, men den lyser også opp hverdagen til resten av nabolaget.

Husk at julestemningen ikke bare skal være innendørs, men at den starter før gjestene kommer inn i huset ditt. Derfor bør du sørge for at hagen også er klar for den store høytiden.

Start tidlig

Riktig belysning trenger verken å være dyrt eller vanskelig å få tak i. Hos Europris finner du et stort utvalg til en billig penge, slik at du kan ta deg råd til å lyse opp både et tre og en busk. Eller kanskje du skal følge den amerikanske trenden, og feste belysningen på huset? Du trenger ikke å bruke fargede pærer. Med hvite lyspærer kan det faktisk være både vakkert og tradisjonelt. Ønsker du den ekte, amerikanske stilen, får du også fargede pærer hos Europris.

Utelys, fra 39,99.
Utelys, fra 39,99. Foto: FOTO: Europris

For å feste lysene enkelt, bør du starte tidlig. Det er alt annet enn behagelig å vasse med snø til livet når du skal pynte epletreet. I tillegg er det vakrest når snøen i hagen er mest mulig urørt. Selv om du har hengt opp lysene, trenger du jo ikke å tenne dem før første desember.

Hos Europris finner du også utendørsbelysning i flere forskjellige former. Da er det enkelt å pynte veggen med en stjerne eller en slede. Eller hva med å sette ut et ferdig belyst reisdyr av kunstgran i hagen?

Stemningsfull drøm

For å fullføre stilen du har skapt ute, kan du legge til noen forskjellige lykter. Har du trær, er det spesielt fint å henge lykter fra greinene.

Plasser noen fakler ved porten når dere venter besøk, og tenn lykter både i trærne og på trappen. Det skal litt til å ikke bli imponert over en slik velkomst.

Reinsdyr i kunstgran med 150 lys, 799,-
Reinsdyr i kunstgran med 150 lys, 799,- Foto: FOTO: Europris

I vintermørket trenger vi å lyse opp hverdagen. Det er kanskje derfor vi er ekstra flinke til å tenne telys og be venner på besøk. Men ikke glem at hagen er det første som møter gjestene dine. Hos Europris finner du alt du trenger for å skape et drømmelandskap før julen er her.

Finn din nærmeste Europris

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning