EMLA

Unngå å lide for skjønnheten

I ordtaket heter det at ”man må lide for skjønnheten”. Det er egentlig noe ordentlig tull, iallfall når det gjelder behandling som innebærer sprøytestikk.

Publisert Oppdatert

Emla ble opprinnelig utviklet av AstraZeneca som en forebyggende behandling mot smerte ved sprøytestikk og blodprøvetaking. Produktet inngår i en serie av lokalbedøvende midler av ulik styrke og som brukes ved forskjellige anledninger. En svakere variant benyttes for eksempel for å redusere smerte ved innsektstikk eller ved neslecelleskader - fra brennmaneter og brennesle.

Vanlig behandling

Med tiden er det blitt vanlig å rette ut rynker og fylle ut litt gjennom beautyklinikker - rett og slett skjønnhetsbehandling.

Det er behandling som ofte innebærer flere sprøytestikk. Mange opplever dette som ubehagelig. Selv om utgangspunktet for Emla var et annet, har skjønnhetsbehandling med tiden utviklet seg til et nytt marked.

Tett med nerveceller

Behandlingen er ofte ansiktsbehandling - et område av kroppen hvor nervecellene sitter tett.

AstraZeneca erkjenner at selskapet ikke har vært tilstrekkelig oppmerksom på det store behovet her. Derfor har mange måttet lide mer for skjønnheten enn nødvendig. Det vil ønsker selskapet å gjøre noe med - blant annet ved å utgi informasjonen du nå leser om mulighetene.

Les mer om Emla

Emla (lidokain/prilokain) brukes som et lokalbedøvende middel på huden, før f.eks. nålestikk og mindre hudoperasjoner. Emla finnes både som plaster og krem.

Plastret settes på huden minimum 1 time før sprøytestikk eller prøvetaking. Den smertestillende effekten varer i minimum 2 timer etter at plasteret er fjernet. Bør kun brukes på intakt hud, og med forsiktighet ved atopisk eksem. Les pakningsvedlegget nøye.

AstraZeneca AS Innspurten 15, Postboks 6050, Etterstad, 0601 OSLO Tlf 21 00 64 00 Faks 21 00 64 01 www.astrazeneca.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning