BOHUS

Sovet dårlig i natt?

Les de beste tipsene for netter i drømmeland.

Dårlig søvn tærer på humøret og energien, derfor bør du sørge for at forholdene ligger til rette for at du kan sove godt.
Dårlig søvn tærer på humøret og energien, derfor bør du sørge for at forholdene ligger til rette for at du kan sove godt. Foto: FOTO: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Det er mandags morgen, men selv om du har ligget i sengen i åtte timer har du knapt fått blund på øynene. Ryggen knaker i det du reiser deg opp, og du kan ikke skjønne hvordan du skal klare å holde deg våken hele arbeidsdagen. Høres det kjent ut?

Vår hverdag er fylt med stress, elektronikk, kunstige lyskilder og utallige gjøremål. Når man sammenligner dette med livet vi levde for bare hundre år siden, er det ikke rart at stadig flere opplever søvnproblemer. For å legge et best mulig grunnlag for god søvn er det viktig at du gjør noen enkle forandringer slik at du kan sove bedre.

Stress deg ned

Forsøk så godt du kan å legge igjen stresset utenfor soveromsdøren. Dersom du blir liggende og tenke på alt du må huske dagen etter, kan det være greit å notere huskelisten. Da slipper du å bekymre deg for alt du må gjøre, og får forhåpentligvis sove. Det kan også lønne seg å prøve ulike avslapningsteknikker.

Sovevennlig miljø

Lys setter i gang kjemiske prosesser i hjernen som holder deg våken, mens mørket hjelper deg med å sove. Prøv derfor å unngå lyskilder på soverommet, bruk gjerne rullgardiner eller sovemaske fra Tempur i de lyse sommermånedene. Lyd kan vekke deg i det du er i ferd med å sovne, så prøv å få huset så stille som mulig. Godt inneklima gir bedre søvn, så luft godt eller sov med vinduet åpent.

Fritt for elektronikk

Unngå TV, PC og mobiltelefon på soverommet. Lys og lyder holder deg våken, og elektronikk kan gi deg dårlige sovevaner. Hvis du ser på TV eller jobber i sengen, vil det være vanskeligere å finne roen når du skal sove. Husk at alle trenger litt fri fra den moderne hverdagen innimellom.

Velg en god seng

Hvert år sover du i omtrent 3000 timer. Derfor er det viktig både for søvnen og helsen at du har en seng som passer til kroppen din. Bohus er forhandler av Tempur, som har madrasser og puter som former seg etter kroppen din for å gi best mulig søvn. De trykkavlastende madrassene fordeler trykket jevnt over kroppen og finnes i flere mykhetsgrader, slik at du kan finne den som passer perfekt for deg.

Søvnmaske fra Tempur kan hjelpe deg med å sove bedre.
Søvnmaske fra Tempur kan hjelpe deg med å sove bedre. Foto: FOTO: Tempur på Bohus

For at du skal sove best mulig kan det lønne seg å stikke innom Bohus og prøve en ny madrass. Kanskje du våkner mer uthvilt i morgen?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning