BOHUS

Derfor gjør god søvn deg vakker

Sover du godt nok om natten?

Det er ingen myte at god søvn gjør deg vakrere.
Det er ingen myte at god søvn gjør deg vakrere. Foto: FOTO: Istockphoto
Publisert Oppdatert

All har hørt at man trenger skjønnhetssøvnen for å bli vakker. Og det er ikke noen myte. Faktisk viser forskning at en god natts søvn gjør deg mer tiltrekkende.

Søvn er sunt

I et søvnlaboratorium i Stockholm ble forsøkspersoner fotografert etter å ha vært våkne i 31 timer etter en kort natts søvn, og etter å ha sovet en god natts søvn. Bildene ble vist til 65 andre personer. Resultatene viste at forsøkspersonene ble oppfattet som mindre pene og usunne når de ikke hadde sovet godt.

Så hva er det som skjer om natten som gjør deg vakker? Om natten utskilles det hormoner som gjør huden elastisk slik at den holder seg ungdommelig. Sover du derimot ikke nok, utskilles stresshormonet kortisol. Kortisol bryter ned kollagen, hudens naturlige bindevev. Med mindre kollagen rynker huden seg og du ser eldre ut. God søvn regulerer også appetitten, slik at du kan holde en mer stabil vekt.

I tillegg skal søvnen du får om natten lade opp energireservene i kroppen, slik at du våkner våken og uthvilt. Hjernen skal bearbeide det som har skjedd om dagen, både emosjoner, følelser, minner, sosiale ferdigheter, taleevne og bevegelsesmønstre. Derfor vil dårlig søvn kunne føre til at du lærer saktere.

Sov søtt

Alle vet hvordan en god natts søvn påvirker dagsformen og humøret. Det er rett og slett forskjellen mellom en vellykket og en slitsom dag. Derfor bør du sørge for at du sover godt hver eneste natt.

På din neste shoppingrunde hos Bohus bør du ta en svipp innom sengeavdelingen. Der finner du nemlig Tempur madrasser, senger og puter. Tempur former seg etter kroppen din, ved at den tilpasser seg din vekt og kroppstemperatur. Resultatet er at du får en følelse av å være vektløs. For når du ligger behagelig, sover du bedre. Og når du sover bedre vil du være mer uthvilt og enda litt vakrere.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning