BOHUS

De beste søvntipsene

Slik får du besøk av Jon Blund hver eneste natt.

Enkle tips kan hjelpe deg med å finne drømmeland hver natt.
Publisert Oppdatert

Snur du deg fra side til side når du egentlig burde ha sovet for lenge siden? Våkner du for å se på klokka flere ganger i løpet av natten? Vi gir deg de beste søvntipsene, slik at du kan nyte en god natts søvn.

Tilpass hverdagen

Det er flere ting du kan gjøre om dagen for å sikre deg en god natts søvn. Etter klokken 18 bør du unngå kaffe, te og cola hvis du vil sove godt. I tillegg bør du sørge for å få nok dagslys og gjerne en treningsøkt. Dagslyset regulerer produksjonen av melatonin i hjernen, mens trening gjør det enklere å falle i søvn og gir søvnen bedre kvalitet.

Før du legger deg

Når sengetiden nærmer seg er det lurt å roe ned kroppen. Lag deg gjerne en fast rutine du følger, slik at kroppen forbereder seg på å sove. Et varmt bad eller en kopp med varm urtete kan gjøre deg trøtt. Demp lyset og skru av TV-en en stund før du skal legge deg. Hvis du er stresset er det lurt å lage en liste over det du skal gjøre neste dag, ikke ta med deg stresset til sengs.

Du bør ikke legge deg sulten eller tørst. Samtidig bør du ikke drikke mye rett før du legger deg, slik at du må stå opp om natten for å gå på toalettet. Tunge måltider er heller ikke lurt rett før du legger deg.

Lag et drømmeland

Soverommet bør være mest mulig tilpasset god søvn. Sørg for frisk luft og temperatur på rundt 18 grader. Det bør være mørkt og stille når du skal sove, slik at søvnen din ikke blir forstyrret.

Foto: FOTO: Tempur på Bohus

Madrassen din har mer å si for søvnen enn du kanskje tror. Hvis du har feil madrass risikerer du å få en urolig søvn og å våkne alt annet enn uthvilt. I tillegg kan du bli både stiv og støl hvis kroppen ikke får den støtten du trenger.

Hos Bohus finner du Tempur som former seg perfekt etter kroppen din. Med Tempur får kroppen den støtten den trenger, slik at du får en rolig og dyp søvn. Du kan velge om du vil ha seng, madrass, overmadrass eller pute fra Tempur. Uansett vil nattesøvnen din bli bedre, men det beste resultatet får du med en full pakke fra Tempur.

Produktene kommer i flere variasjoner, slik at du kan finne den som passer best for deg og din kropp. Når du besøker Bohus kan du prøve de prisbelønte madrassene, Bohus er i tillegg eneforhandler av Relaxation Basic fra Tempur. Med Tempur vil du få en god natts søvn hver natt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning