AKADEMIKLINIKEN

Brystene har mye å si for selvfølelsen

Disse problemene kan man gjøre noe med.

HEMMENDE: Bryster du ikke er fornøyd med kan være hemmende i hverdagen.
HEMMENDE: Bryster du ikke er fornøyd med kan være hemmende i hverdagen. Foto: FOTO: Thinkstock
Publisert Oppdatert

Brystene har mye å si for hvordan en kvinne føler seg. Både klær, kroppsfasong og holdning kan oppfattes annerledes hvis brystene endres. Dessverre er det mange som tror at de må leve med bryster de ikke er fornøyd med.

Ikke bare forstørrelse

De aller fleste er i dag klar over mulighetene for å forstørre brystene. Større bryster kan for mange kvinner bety bedre selvtillit. For deg som ønsker å forstørre brystene kan Akademikliniken tilby en banebrytende 3D-simulering hvor du får se hvordan dine bryster kan se ut. Les mer om dette her

Imidlertid er det ikke alle som trenger en brystforstørrelse for å føle seg mer fornøyd med brystene. Mange kvinner sliter også med for store bryster, hengende bryster eller innsunkne brystvorter. Heldigvis finnes det også metoder for disse problemene.

For store bryster

For store bryster er ofte plagsomt. Smerter i skuldrene og ryggen er vanlig, og i tillegg kan det være vanskelig å finne klær som passer.

Akademikliniken har lang erfaring med brystforminskning, som ofte kombineres med et brystløft. Ved inngrepet fjernes det overflødig kjertelvev og hud, slik at du får mindre og fastere bryster.

For de som plages med hengende bryster utføres det et liknende inngrep, men da fjernes bare overflødig hud.

Les mer om brystforminskning og -løft her

Innsunkne brystvorter

Innsunkne brystvorter er ofte en utfordring både praktisk, estetisk og hygienisk. Amming kan være vanskelig å få til, siden barnet ikke får tak i brystvorten. Estetisk kan det være plagsomt for kvinnen, fordi brystvorten er en viktig del av brystets utseende. Men også hygienisk er det utfordringer, fordi smuss kan hope seg opp i gropen. Derfor er det kanskje en positiv overraskelse at det bare skal et lite inngrep til for å bli kvitt problemene.

Årsaken til innsunkne brystvorter er at brystvevsstrimlene i kjertelgangene i brystet er for korte og stramme. Dette kan som regel repareres ved å skjære av de innsunkne bindevevsstrimlene gjennom et snitt i huden. Dette kan gjøres med lokalbedøvelse.

Les mer om kirurgi mot innsunkne brystvorter

I mange tilfeller kan du få hjelp til å få bryster som du føler deg mer komfortabel med. Ta kontakt med Akademikliniken for å få svaret på om et inngrep kan være løsningen for deg.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen