COSMICA SOL

Sommerbarn i sommersol

Slik beskytter du sart barnehud mot sola.

UTSATT: Barn har sensitiv hud som trenger ekstra god beskyttelse.
UTSATT: Barn har sensitiv hud som trenger ekstra god beskyttelse. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Alle trenger beskyttelse i solen, men barnas sarte hud er spesielt utsatt om sommeren. Det har Cosmica fra ACO tatt hensyn til. Gjennom mer enn 40 års forskning på sol har ACO nå tilpasset solprodukter for hele familien. Og det er ikke bare SPF-faktoren som spiller en viktig rolle.

Følg oss på Facebook

Cosmicas solkrem for barn anbefales uten forbehold i en test av Foreldre & Barn. Produktene kom best ut i testen blant annet fordi de ikke inneholder verken parfyme, eller andre miljø- og helsebelastende stoffer. Les hele testen

Små barn

De aller minste barna skal helst ikke utsettes for direkte sollys, noe som kan være vanskelig når hele familien skal nyte en sommerdag ute i naturen. Mange hudleger anbefaler derfor at de aller minste smøres inn med solkremer som kun inneholder partikkelfiltre. På grunn av størrelsen på partiklene trekker ikke solkremen inn i huden, men legger seg som en hvit, beskyttende hinne på huden.

Partikkelfiltre absorberer UV-lys, men gjør også at UV-lyset reflekteres fra huden. Den hvite hinnen viser tydelig hvor du har smurt barnet, og siden den ikke trekker inn i huden, er det mindre risiko for irritasjon.

Aktive krabater

For de litt større barna, som gjerne løper rundt i solen fra de står opp til de legger seg, er behovet et annet. For barn er det viktig at solkremen ikke føles klissete på huden. Velg derfor solkremen fra Cosmica som kombinerer partikkelfiltre med kjemiske filtre. Det kjemiske filteret er et organisk stoff som absorberer UV-lys og omdanner det til varme. Kremen er enkel å påføre og trekker lett inn i huden.

Badeengler

På badeferie er det viktig at solkremen sitter selv om barna bader. Cosmica solkremer er derfor ekstra vannresistente, slik at minimum halvparten av beskyttelsen sitter igjen etter bading i fire ganger 20 minutter. Tar barna en dusj etter svømmingen, forsvinner ytterligere litt av beskyttelsen på grunn av trykket fra vannstrålen. Det er derfor viktig å gjenta smøringen når barna har badet.

Sommer og barn betyr også mye søl. Sandslott og gjørme, is og sukkerholdig saft gjør ikke i seg selv at solbeskyttelsen forsvinner, men når man tørker bort sølet med vann og klut, tar man med seg solkremen. Husk derfor å smøre et nytt lag med solkrem etter en søleulykke.

For liten og stor

Den viktigste årsaken til at man blir brent er at man bruker for lite solkrem. En krummet barnehånd med solkrem er perfekt for de små, en stor krummet hånd med solkrem er passe mengde for de voksne.

En familie på fire har forskjellige behov når det kommer til solkrem. Cosmica har gjennom samarbeid med anerkjente nordiske leger tatt hensyn til nettopp dette. Alle Cosmica-produkter er uten parfyme, fargestoff og alkohol. De er ekstra vannresistente, og det er også utviklet et produkt i sortimentet som er spesielt tilpasset de med ekstra sensitiv hud. Det er med andre ord ingen grunn til at solen ikke kan nytes til fulle - både for små og store.

De 10 beste tipsene for barnesikker soling

1. Smør inn alle deler av kroppen som utsettes for sollys - glem ikke ansikt og ører.

2. Smør før du går ut i solen og la solkremen tørke.

3. Smør først på et lag og la det tørke. Påfør deretter et lag for ekstra beskyttelse.

4. Påfør rikelig med solkrem og gjenta etter dusj og bad.

5. Kremen skal være så vannresistent som mulig. Alle Cosmicas barneprodukter er ekstra vannresistente og tåler bading i fire ganger 20 minutter.

6. Velg et sted hvor du kan søke tilflukt i skyggen eller ta med parasoll, så du er garantert skygge.

7. Forsøk å leke i skyggen.

8. Unngå solen midt på dagen - server for eksempel lunsj i skyggen eller innendørs, så barnet har andre ting å gjøre enn å leke ute.

9. Ta med ekstra beskyttende klær, for eksempel tynne bomullsklær og hodeplagg.

10. Velg gjerne et produkt med partikkelfiltre for de yngste og et med kombinasjonsfiltre for de litt eldre.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning