CLINIDERM SOL

Slik finner du riktig solfaktor

Hyllene er fulle med lovende produkter, men hva er viktig for den nordiske huden?

TRYGG: Med riktig faktor kan du nyte sola uten bekymringer. Men vet du hva som er riktig faktor for deg?
TRYGG: Med riktig faktor kan du nyte sola uten bekymringer. Men vet du hva som er riktig faktor for deg? Foto: FOTO: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Det finnes mange produkter på markedet som tilbyr bra solbeskyttelse, men for den nordiske huden er det flere viktige faktorer som spiller inn. Mange nordmenn har en lys hudtype med økt risiko for å bli solbrent, og forskning har vist at solbrenthet øker risikoen for hudkreft.

- Jeg blir alltid solbrent, enten i Norge eller i utlandet. Det er skremmende når huden får bobler og blir øm å ta på. Jeg har veldig lys hud, og har fått beskjed om å være flink til å smøre meg ofte og med høy solfaktor, sier Alexandra Strand (26).

Følg oss på Facebook

Utviklet for nordisk hud

Det nordiske klimaet preges av kulde, tørr luft og store temperatursvingninger, noe som svekker hudens beskyttelse og gjør huden mindre motstandsdyktig mot solens stråler. Derfor er det viktig at solproduktene du bruker også bidrar til å styrke hudens barriere.

Hvilken faktor bør du velge?

Når solen er på sitt svakeste i Norden anbefales lav solfaktor, som SPF 6 og 10. De mest anbefalte faktorene for nordisk sommer er middels solfaktor, SPF15, 20 og 25.

For barn, for deg som er solsensitiv og ved sterk sol anbefales høy solfaktor, SPF 30 og 50. Bruk gjerne 50+ når solen er på sitt sterkeste. Cliniderm Sun Skin Care er skreddersydd for nordisk klima, og gir deg UV-filtre som sammen med aktivt hudpleiende ingredienser styrker og beskytter huden.

Behold brunfargen

Etter at du har utsatt huden for sol er det viktig at du ikke glemmer After Sun. After Sun gjør at brunfargen varer lenger, og hjelper huden med å reparere seg selv raskere. Prøv for eksempel Instant Soothing After Sun Gel Cream fra Cliniderm. Den kjølende og oppfriskende gelékremen tilfører intensivt fuktighet til huden i 24 timer for å motvirke tørr og flassende hud. Den lette og deilige formuleringen, med panthenol og mineraler virker beroligende og pleiende på solbrent hud.

Forsterk brunfargen

Ønsker du deg en enda mer intens brunfarge kan du bruke Tan Intensifier After Sun Lotion fra Cliniderm. Kremen pleier og beroliger huden etter soling, samtidig som den forlenger og forsterker brunfargen med lett selvbruningseffekt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning